NetNordic levererar en säker och flexibel teknisk lösning till Svenska kraftnät
Hem NyheterHållbarhet/Miljö NetNordic levererar en säker och flexibel teknisk lösning till Svenska kraftnät

NetNordic levererar en säker och flexibel teknisk lösning till Svenska kraftnät

Publicerat av: Redaktionen

NetNordic Sweden AB och affärsverket Svenska kraftnät har tecknat ett mångårigt ramavtal avseende ny teknisk lösning för mindre elproducenter.

NetNordic blir leverantör av Svenska kraftnäts nya tekniska lösning för insamling av realtidsdata från elproducenter till exempel vind- och solcellsparker.

Den tekniska lösningen krypterar mätdata under transporten mellan mätvärdesleverantörena och Svenska kraftnät. Lösningen är designad för att möta Svenska kraftnäts mycket hårda krav på cybersäkerhet och den övervakas av NetNordics Security Operation Center (SOC) och Network Operation Center (NOC).

Svenska kraftnäts verksamhet blir i allt högre grad datadriven och automatisering får en större roll i verksamhetens processer. Ett flertal områden inom verksamheten ser behov av att få tillgång till utökat realtidsmätningar från bland annat mindre producenter i syfte att få bättre analysunderlag och en mer komplett bild av kapacitetsutnyttjandet i elnätet.

NetNordic levererar en säker och flexibel teknisk lösning till Svenska kraftnät”Vi är glada och stolta över att få förtroendet att genomföra detta kommunikationslösningsprojekt tillsammans med Svenska kraftnät. Vi tycker det är väldigt spännande att vara delaktiga i utvecklingen av att skapa möjligheter för hållbar och förnybar elproduktion.” säger Robert Malm, Vice President Networks, NetNordic Sweden AB.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>