Netset blir en del av Progrits
Hem Nyheter Netset blir en del av Progrits

Netset blir en del av Progrits

Publicerat av: Redaktionen

Netset, den marknadsledande leverantören av B2B e-handelslösningar för IT- och telekombranschen, har blivit en del av företagsgruppen Progrits.

Förvärvet innebär stora möjligheter för både bolaget och koncernens utveckling på en internationell marknad.

Sedan onsdagen den 9 juni 2021 är Netset AB ett helägt dotterbolag i mjukvarukoncernen Progrits. Netsets lösningar används av över 600 företag i Europa och USA. Kundbasen består främst av nordiska bolag som exempelvis ATEA, Advania, Telia Company och TietoEvry, med ett växande antal från Storbritannien, Kontinentaleuropa och USA. Förvärvet kommer nu att stärka Netset ytterligare på det internationella planet.

– Vi är etablerade på den svenska och nordiska marknaden, med ett antal kunder i både övriga Europa och i USA. Med Progrits i ryggen kan vi accelerera en internationell expansion, säger Jens Rosberg, VD för Netset.

Netset är marknadsledande utvecklare och leverantör av e-handelslösningar för B2B-bolag inom IT- och telekomsektorn. Kundsegmentet har god spridning såväl geografiskt som i termer av bolagsstorlekar, med allt från små och medelstora bolag till multinationella miljardföretag. För fortsatt tillväxt såg Netset ett behov av ytterligare kompentenser och resurser, något som de fann hos Progrits.

Netset blir en del av Progrits

Fr.v.: Björn Erlandsson (Vice VD Progrits), Mathias Lagerwall (CTO Netset), Björn Ekström (VD Progrits), Jens Rosenberg (VD Netset).

– Det känns väldigt stimulerande att nu vara en del av Progrits, inte minst då passformen mellan våra företagskulturer känns riktigt Förvärvet är viktigt för Netsets fortsatta utveckling, samtidigt som det är inspirerande för såväl oss delägare som all vår personal att få vara med på Progrits resa, säger Jens Rosberg.

Progrits är en företagsgrupp av B2B-orienterade mjukvarubolag. Koncernen har 190 anställda och omsätter ca. 260 MSEK. Förvärvet är strategiskt viktigt för Progrits.

Netset för med sig kompetenser, erfarenheter och produkter som stärker gruppen för vidare tillväxt.

– Det blev tidigt tydligt att det finns en stark produkt och företagskultur i Vi ser en stor potential i de möjligheter och kompetenser som de tar med sig in i gruppen. Netset kommer spela en betydande roll i våra ambitioner för gruppens vidare internationella expansion, säger Björn Ekström, Koncernchef för Progrits.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>