Network Innovation utökar med 3D-skrivare

Karl Isaksson, Network Innovation
Karl Isaksson, Network Innovation.

Distributören Network Innovation utökar sitt sortiment med 3D-skrivare från 3D Systems. Kanalen är viktig för den här typen av modeller, säger tillverkaren.

Det rör sig om två olika skrivare, Cube 3 och Cubepro. Produktchefen Karl Isaksson berättar att han självfallet har följt utvecklingen under lång tid och ser ett ökande intresse för den här typen av skrivare som är både lättanvända och har ett attraktivt pris.Tillverkaren, 3D System, tror också starkt på kanalen för den här kategorin, understryker han.

– Vi har under en tid sett ett stadigt ökande intresse för 3D-skrivare och är glada att nu kunna erbjuda just detta till våra återförsäljare i Skandinavien. 3D-skrivare ger oss, bokstavligt talat, en ny dimension i vårt skrivarsortiment, säger Karl Isaksson.

Har redan kunder

Network Innovation har redan ett stort kundunderlag för vilket de nya produkterna är intressanta, även om distributören tidigare inte sålt 3D-skrivare. Det rör sig i hög grad om kunder som skolor, arkitektbyråer och även konsumenter.

– Vi jobbar mycket med klassiska it-återförsäljare, e-tailers retailaktörer, liksom med återförsäljare som riktar sig mot skolor. Jag tror att efterfrågan på de här kategorierna av 3D-skrivare redan finns hos många av deras kunder,  säger han.

Gartner gick nyligen ut och hävdade att den stora boomen dröjer upp till tio år. Vad tror du om den förutsägelsen?

– Jag tror inte att det kommer att dröja så länge. Men vi har ju inte sett boomen än. De här modellerna är egentligen de första som är tillräckligt lättanvända för att verkligen passa för hemanvändare. Priserna ligger på nivåer från 9 500 kronor.

Vilken är utmaningen för återförsäljare?
– Det är nog att hitta målgrupperna och nå ut med budskapet till dem. Men många av kunderna är som sagt sådana de redan har relationer till.

3D SystemsOm produkterna:

Cube 3
Den tredje generationen Cube 3D-skrivare erbjuder en ny, kompakt design med möjlighet att skriva ut med två samtidiga färger. Man väljer bland 23 färger i ABS- eller PLA-plast. Byggstorlek för Cube är 152 x 152 x 152 mm. Cube har en användarvänlig mjukvara för både Mac och Windows, som snabbt förbereder filerna för utskrift. Filerna skickas trådlöst till skrivaren för omgående utskrift.

– Det här är en ren konsumentprodukt, säger Karl Isaksson.

CubePro
3D SystemsMycket exakt 3D-skrivare, med upp till tre samtidiga utskriftsfärger och en rejäl byggstorlek på upp till 275 x 265 x 240 mm. CubePro™ har en branschledande prestanda för skrivbords 3D-skrivare med plastjet 3D-utskrifter. Den skriver ut i PLA, ABS och snart även nylon.

CubePro finns i tre varianter. Du väljer på en skrivare med ett, två eller tre munstycken. Det finns 25 färgalternativ i ABS- och 24 i PLA-material. En lättanvänd mjukvara gör det mycket enkelt att skapa printfiler för snabb utskrift.

– Det här tror jag blir volymprodukten och kommer nog främst att säljas till ingenjörer, arkitektbyråer. Men även en och annan konsument, kommenterar Karl Isaksson.

Post Comment