Hem NyheterMolntjänsterMicrosoft Nexus Group väljer Implema och Microsoft Dynamics 365 för sin fortsatta expansion
Nexus Group väljer Implema och Microsoft Dynamics 365 för sin fortsatta expansion

Nexus Group väljer Implema och Microsoft Dynamics 365 för sin fortsatta expansion

Publicerat av: Redaktionen

Svenskägda Nexus Group är ett innovativt och snabbväxande produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access.

Nexus Group väljer Implema och Microsoft Dynamics 365 för sin fortsatta expansion 1

Anders Berg Nexus, och Martin Kåver Implema

För att effektivisera, konsolidera och automatisera sina affärsprocesser på en snabbt växande marknad väljer Nexus Group att, tillsammans med Implema, implementera Microsoft Dynamics 365.

Nexus Group har 300 anställda på 17 kontor i Europa, USA och Indien samt ett globalt partnernätverk. Företaget verkar i en bransch med stor marknadspotential och som utvecklas fort.

Nexus Group har en global organisation där affärsprocesserna i dagsläget består av flera olika system och en hel del manuella processer.

Anders Berg, CFO på Nexus Group berättar:

– Vi är ett snabbväxande företag. För att kunna expandera med lönsamhet behöver vi ett harmoniserat och skalbart affärssystem som stöttar digitalisering, automatisering och datadrivna beslut. Med nya affärssystemet Microsoft Dynamics 365 kommer vi ersätta åsikter och gissningar med fakta så att vi kan fatta mer välgrundade beslut. Alla våra egna molntjänster bygger på Azure-teknik så Microsoft känns som ett logiskt val för oss.

Nexus har valt Microsoft-partnern Implema för implementeringen av Microsoft Dynamics 365.

Implema är specialister på snabba och kostnadseffektiva implementationer med 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt. Den egna projektmodellen – Implema Way – innebär att tiden från projektstart till driftsättning hålls så kort som möjligt.

– Vi valde Implema som partner då de har bra referenser och ”track record” när det gäller snabba och effektiva implementationer av affärssystem. Tidplanen är mycket ambitiös, säger Anders Berg. Projektet började i mars och vi beräknar vara klara i oktober 2018.

– Vi på Implema är naturligtvis mycket glada över att få förtroendet att jobba tillsammans med Nexus med att implementera deras nya affärsprocesser från Microsoft, säger Martin Kåver Business Area Manager Microsoft Dynamics Implema. Vi ser fram emot ett långsiktigt och lönsamt samarbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>