Niklas Zennström och stor amerikansk investerare satsar i svenska Automile
Hem Nyheter Niklas Zennström och stor amerikansk investerare satsar i svenska Automile

Niklas Zennström och stor amerikansk investerare satsar i svenska Automile

Publicerat av: Redaktionen

Svenska startup-företaget Automile tar in 55 miljoner kronor i riskkapital.

Bland de nya investerarna finns grundarna till väletablerade företag som Skype, Twitch, EchoSign och Pingdom. Automile är grundat av Jens Nylander och kopplar upp världens bilar.niklas zenström

Svenska Automile tar in 55 miljoner i riskkapital till följd av bolagets fortsatt starka tillväxt och etablering på den amerikanska marknaden. Investeringsrundan leds av Jason Lemkin, erkänd SaaS-investerare och grundare av EchoSign som förvärvats av Adobe. Även Niklas Zennström, grundare av Skype, investerar tillsammans med Justin Kan, grundare av Twitch, och Sam Nurmi, grundare av Pingdom och Loopia.

Sedan tidigare har riskkapitalbolagen Dawn Capital och Point Nine Capital investerat i Automile som även är med i den nya investeringen. Det nya kapitalet ska primärt användas för att stärka bolagets marknadsföring, utveckling och försäljning. Automile planerar att nyanställa 14 personer under hösten.

“Under våren har vi fått flertalet investeringserbjudanden. För oss var Jason Lemkin det självklara valet då vi även får tillgång till ett starkt nätverk som vi kan rekrytera ifrån. Att Niklas Zennström och Sam Nurmi också satsar på oss är viktigt då det ytterligare stärker vårt europeiska nätverk. I och med investeringen blir vi nu ett renodlat amerikanskt bolag.” säger Jens Nylander, grundare av Automile.

Automile har nu mer än fördubblat sin värdering sedan den förra investeringsrundan i maj 2015. Omsättningen uppgår nu till ca 20 miljoner kronor på löpande helår för prenumerationstjänsterna, en ökning på ca sex miljoner kronor från föregående år. Bolaget har nu tagit in 100 miljoner kronor i riskkapital sedan förra året.

Marknaden som Automile verkar på beräknas växa till drygt 262 miljarder kronor till 2018 med en årlig tillväxt på 22,8% enligt MarketsandMarkets (http://www.prnewswire.com/news-releases/fleet-management-market-worth-3045-billion-by-2018-235559421.html). Prognosen grundar sig i större kännedom om hur tjänsterna kan spara pengar, tid och säkerställa att företag uppfyller lokal lagstiftning. Att företag i allt större utsträckning använder smarta telefoner spelar också en viktig roll.

“Det här är en relativt okänd marknad som ofta associeras med traditionella körjournaler. Men faktum är att det idag är en marknad som omsätter mer än 150 miljarder kronor, detta trots att endast 16% av amerikanska fordonsflottor har ett system idag. För Automile innebär det att vi har en gyllene möjlighet att växa och bygga ett bolag med globala ambitioner.” säger Jens Nylander.

Automile har idag två kontor, ett utvecklings- och säljkontor i Stockholm och ett huvudkontor i Palo Alto, Silicon Valley där Jens Nylander idag är stationerad med sin familj.

“Konkurrensen om talanger är brutal men innovationskraften och mängden investeringskapital är världsunik. Att vara på plats i världens fönster utåt är därför både en dröm och utmaning för mig som entreprenör” säger Jens Nylander.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>