INFINIDAT fördubblade sin omsättning inom EMEA 2017
Hem Nyheter Nordic Capital förvärvar Conscia-koncernen

Nordic Capital förvärvar Conscia-koncernen

Publicerat av: Redaktionen

Nordic Capital fortsätter satsa på teknik-investeringar med förvärvet av Conscia, en ledande leverantör av komplexa lösningar inom säkerhet och nätverk.

Nordic Capital förvärvar Conscia-koncernenNordic Capital Fund IX (“Nordic Capital”) offentliggör idag förvärvet av Conscia, en av Nordeuropas ledande specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur. I nära samarbete med bolagets ledning kommer Nordic Capital att stödja Conscias fortsatta expansion och investera för att ytterligare stärka Conscias marknadsledande position och serviceutbud.

Conscia, som grundades i Brøndby i Danmark 2003, är en av de ledande aktörerna på det nordeuropeiska IT-infrastrukturområdet inom komplexa infrastrukturlösningar och driftade IT-tjänster. Conscia bygger och underhåller några av Europas mest avancerade IT-infrastrukturer inom säkerhet och nätverk, och är erkänd som en av de bästa aktörerna att integrera Ciscos lösningar. Bland kunderna finns några av de största organisationerna inom finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig verksamhet. Conscia har kontor i Danmark, Norge, Sverige, Nederländerna och Slovenien.

Sedan starten har Conscia växt snabbt genom riktade förvärv, dubbelsiffrig organisk tillväxt och en framgångsrikt genomförd strategi. Företaget har en förväntad omsättning 2019 om cirka DKK 2 miljarder (EUR 270 miljoner) och över 500 anställda. Conscia har mottagit ett antal partnerutmärkelser genom åren, inklusive Cisco North Customer Experience Partner of the Year 2018. Conscia har idag över 200 tekniska konsulter. Företaget har dessutom utvecklat en unik mjukvarulösning för Asset Management, Conscia Network Services (CNS).

Nordic Capital förvärvar Conscia-koncernen“Nordic Capital är en av de mest kända och erfarna investerarna i den nordiska tekniksektorn med en lång och erkänd kompetens att utveckla och växa verksamheter. De är därför den perfekta partnern att stödja Conscias fortsatta internationella expansionsstrategi som grundar sig på vår starka tekniska expertis, en unik kundplattform (CNS), och på vår strävan att sätta kunden först. Vi ser fram emot att ta våra ambitioner till nästa nivå”, säger Claus Thorsgaard, VD, Conscia Holding.

“Nordic Capital är glada att få samarbeta med ledningen när Conscia fortsätter sin utveckling till att bli en verklig europeisk ledare. Med det nyligen signerade förvärvet av NIL i Slovenien har Conscia adderat ett Security Operation Centre, vilket tillsammans med den starka företagskulturen och kvaliteten hos medarbetarna är en utmärkt utgångspunkt för att bli en ledande europeisk leverantör av komplexa och säkra nätverksinfrastrukturer med ett ökat fokus på driftade tjänster”, säger Fredrik Näslund, Partner hos rådgivaren till Nordic Capitals fonder.

Förvärvet av Conscia är den åttonde investeringen i Nordic Capitals senaste fond, Nordic Capital Fund IX med EUR 4,3 miljarder i tillgängligt kapital, och bygger vidare på Nordic Capitals erkända expertis och framstående investeringar i tekniksektorn. Nordic Capital har gjort elva investeringar inom teknik och betalnings-sektorn och mer än 40 tilläggsförvärv sedan 2001.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>