Hem Nyheter Nordlo förvärvar Appex Operations i Haugesund

Nordlo förvärvar Appex Operations i Haugesund

Publicerat av: Redaktionen

Nordlo, Nordens IT- och digitaliseringspartner, förvärvar det norska IT- företaget Appex Operations i Haugesund.

Nordlo förvärvar Appex Operations i Haugesund 2

Fredrik Almén och Tore Solberg

För Nordlo är detta det tredje uppköpet i Norge och fortsättningen på etableringen som stark utmanare inom IT- och digitalisering även i Norge.

– Vi startade Nordlos verksamhet i Vennesla, i södra Norge, genom förvärvet av IT total. I januari i år köpte vi Lerøen Datapartner i Bergen och nu Appex Operations, ett bolag i Haugesund, mitt emellan Vennesla och Bergen längst västkusten. Appex fokuserar på SMB-marknaden och långsiktiga kundrelationer, något som uppnås genom lokal närvaro, hög servicegrad, och effektiv IT-drift, vilket ligger helt i linje med Nordlos modell. Jag välkomnar förvärvet av Appex Operation då det kommer att stärka vår position i Norge ytterligare, säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

Appex Operations omsätter ca 30 mNOK och har 13 anställda. Företaget grundades 2011 och erbjuder IT-drift och digitaliseringslösningar till små och medelstora företag i Norge. Genom Nordlos uppköp kommer nu Appex:s kunder att få tillgång till Nordlos totala tjänsteutbud och experter i Norden. I och med förvärvet ökar Nordlo-gruppen till 665 medarbetare och kontor på 38 orter i Sverige och Norge.

– Våra affärsområden och produkter passar mycket bra in i Nordlos erbjudande och våra styrkor matchar varandra väl, det kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Genom att vara en del av Nordlo-koncernen får vi också tillgång till; bättre leverantörsavtal, en djupare och bredare kompetensbank och fler resurser. Dessutom innebär Nordlos ledningsmodell lokala verksamheter och beslut, något som vi i Appex Operations uppskattar mycket då det kommer att säkerställa vår framtida regionala expansion, säger Tore Solberg, vd för Appex Operations.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>