Hem Nyheter Nordlo köper IT-bolag i Bergen – ska bli lika stora som i Sverige

Nordlo köper IT-bolag i Bergen – ska bli lika stora som i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nordlo, nordens nya IT- och digitaliseringspartner, är ett bolag med 650 anställda, en decentraliserad affärsmodell och stora ambitioner.

Nordlo köper IT-bolag i Bergen - ska bli lika stora som i Sverige 2

Frode Strand-Nielsen

Nu tar bolaget ett stort kliv in på den norska marknaden via uppköpet av Lerøen Datapartner i Bergen, vilket är starten på en expansion i Norge. Bakom Nordlo står FSN Capital, lett av grundaren Frode Strand-Nielsen.

– Nordlo har växt till en stor och viktig aktör på rekordtid och vi är glada för att också komma igång med den norska expansionen genom uppköpet av specialisterna i Lerøen Datapartner. Nordlo har stora ambitioner så det är bara att lägga Nordlos namn på minnet, säger Frode Strand-Nielsen.

I Sverige har Nordlo verksamhet på 37 orter och cirka 650 anställda. I Norge var köpet av IT Total i Vennesla 2019 en smygstart på den norska expansionen. Målet är att Nordlo i Norge ska bli lika stort som den svenska verksamheten. Bergens starka näringsliv kombinerat med Lerøen Datapartners långsiktiga kundrelationer gör intåget i Bergen till startskottet för en expansion där Bergen blir en viktig brygga in till den norska IT-marknaden.

Nordlo köper IT-bolag i Bergen - ska bli lika stora som i Sverige 3

Fredrik Almén, koncernchef för Nordlo

Nordlo har en decentraliserad affärsmodell och kombinationen av starka lokala kundrelationer och tekniskt stöd från hela Nordlo-koncernens specialister gör att bolaget har en bra position där Nordlo har kontor. 2019 placerade sig Nordlo för åttonde året i rad i topp i undersökningsföretaget Radars kundnöjdhetsindex.

– Med vår lokala närvaro skapar vi lokalt efterfrågade tjänster inom IT och digitalisering. Vi kan skapa högkvalitativa tjänster till en lägre kostnad än vad kunderna själva kan göra, säger Fredrik Almén, koncernchef för Nordlo.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>