Nordomatic stärker positionen i Skandinavien – förvärvar IBA System

Nordomatic, Skandinaviens största systemintegratör inom Smart Buildings, växlar nu upp ytterligare i Danmark, i och med förvärvet av Ålborg-baserade IBA System.

Nordomatic stärker positionen i Skandinavien – förvärvar IBA System
Nordomatics koncernchef Olov Schagerlund

Så sent som i december tillkännagav Nordomatic en förvärvsaffär i Mälardalen, i form av QTSs, N&Ns och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet.

Nordomatic, Skandinaviens största systemintegratör inom Smart Buildings, stärker nu sin ledande position i Skandinavien, i och med uppköpet av danska IBA System, ett Ålborg-baserat företag som levererar system inom smart byggnadsautomation för styrning av värme, ventilation och belysning. Tillkännagivandet följer på att Nordomatic så sent som i december presenterade en förvärvsaffär i Sverige, som innefattade QTSs N&Ns och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet.

Som ett resultat av IBA System-förvärvet blir både dess ägare och medarbetare nu en del av Nordomatic, som därmed nästan fördubblar sin organisation i Ålborg, Nordjyllands huvudstad.

IBA System startades 2005 i Danmark av Steffen Froulund och Henrik Aarestrup, som sedan dess har byggt upp många långvariga samarbeten, inte minst med offentliga fastighetsägare. Företagets grundläggande värderingar och vision stämmer bra överens med Nordomatics och genom denna affär så vill IBA System framtidssäkra såväl sina arbetstillfällen som kundrelationer:

“När allt kommer kring är de uppgifter vi löser för kunder idag inte bara en fråga om teknik. Det handlar även om kunskap och värdeskapande. Smart Buildings-branschen är inne i en mycket spännande fas, och genom att bli en del av en organisation med mer än 400 kompetenta kollegor öppnas nya möjligheter för både kompetensutveckling och karriärvägar för våra medarbetare”, säger Henrik Aarestrup och Steffen Froulund.

Nordomatics vice koncernchef och Danmarkschef Toke Juul välkomnar IBA System:

“Henrik och Steffen har gjort helt rätt och byggt upp en väldigt kompetent organisation och värdesatt långsiktiga kundrelationer. Med vår sammanslagna styrka så ska detta utvecklas vidare. Spännande nog har de också erfarenhet av Nordomatics energieffektiviseringslösning EcoPilot, som vi nu ska accelerera på danska marknaden.”

Nordomatics koncernchef Olov Schagerlund, gläds över förvärvet:

“Nordomatic är inne i en kraftig expansionsfas där varje tillväxtaffär ger oss nya kompetenser, kundrelationer och erfarenheter som stärker hela vår verksamhet och vår konkurrenskraft. Med IBA Systems lägger vi i nästa växel i Danmark”.