Norrlandsoperan väljer molnet tillsammans med A3

När Norrlandsoperan flyttade driften till molnet föll valet på A3 som leverantör.

Norrlandsoperan väljer molnet tillsammans med A3 1Flexibilitet, prestanda och minimal nertid var avgörande för Josefin Landare Von Schantz, IT-ansvarig på Norrlandsoperan.

Fler och fler företag och myndigheter överger egna, lokala serverlösningar till förmån för lagring och drift i molnet. Den Umeå-baserade kulturinstitutionen Norrlandsoperan är en av dem.

– Framför allt ville vi ha flexibiliteten och skalbarheten som molnet erbjuder. Eftersom supporten på vår befintliga serverinfrastruktur snart skulle löpa ut bestämde vi oss för att gå ut i upphandling på cirka 30 VM och 10TB data, berättar Josefin Landare Von Schantz, IT-ansvarig på Norrlandsoperan.

Valet av leverantör föll på A3 som kunde erbjuda den flexibilitet och servicenivå som Norrlandsoperan krävde.

– A3 ställde inga krav på bindningstid eller kapacitet, utan vi var helt fria att växla upp och ner i prestanda och lagring. Det gav oss friheten att kunna anpassa driften efter verksamhetens behov och säkerheten att fritt kunna byta leverantör om A3 inte skulle leverera enligt önskemål. A3 kunde även paketera sin molntjänst tillsammans med serviceavtal och beredskap på ett för oss kostnadseffektivt sätt, säger Josefin Landare Von Schantz.

Att ha en leverantör med hög teknisk nivå är avgörande för att få hög prestanda och minimal nertid.

– Vad gäller A3:s tekniska plattform hade de en del tekniska fördelar mot sina konkurrenter, som till exempel att allt underhåll kan ske under drift för att minimera nertid på kvällar och helger. En annan stor fördel är att lagringen sker på flashdisk, samt att A3 är vår leverantör av svartfiber vilket innebär minimala svarstider, säger Josefin Landare Von Schantz.

Migreringen till A3:s molnserverplattform kunde genomföras snabbt och med minimal nertid för Norrlandsoperans system.

– Vi fick bra stöd av A3:s konsulter och det märktes att de är erfarna inom området. Nu är vi i full drift i molnet och vi är belåtna, säger Josefin Landare Von Schantz.