Hem Nyheter Norsk digitaljätte storsatsar i Sverige

Norsk digitaljätte storsatsar i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Den norska IT- och kommunikationskoncernen Nova Consulting Group etablerar sig i Sverige.

Norsk digitaljätte storsatsar i Sverige 2

Michael Jäderlind, blivande vd och Sverigechef för Nova

Bakom expansion står det norska riskkapitalbolaget Explore Equity. För att leda den svenska verksamheten har Nova rekryterat Michael Jäderlind, som grundade digitalbyrån Nansen och den datadrivna insightbyrån Odyssey. Han blir vd och landchef och ska driva expansionen i Sverige.

– Vi har länge sett en stor och spännande potential i den svenska marknaden. Vi tror att behoven av experter snarare än generalister kommer att öka i takt med att digitaliseringstakten ökar och att de digitala tjänsterna blir alltmer verksamhetskritiska. Detta passar Nova, som i huvudsak erbjuder team med expertkompetenser från koncernens olika specialistbolag, ofta i nära samarbete med kundernas inhouse-organisationer, säger Novas koncernchef och grundare Geir Allan Hove.

Ledande i Norge
Nova Consulting Group är ett av Norges mesta framgångsrika digitala tjänsteföretag och bistår några av Norges största varumärken med strategisk rådgivning, användarupplevelser, design och digital tjänsteutveckling. De senaste sju åren har Nova haft en stabil och lönsam årlig tillväxt på över 20 procent. Koncernen omsatte räkenskapsåret 2019 drygt 320 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat på knappt 50 miljoner kronor.

Företaget har nu rekryterat Michael Jäderlind som vd och landchef för Nova i Sverige. Han har tidigare grundat och lett den digitala fullservicebyrån Nansen (som köptes av det norska byrånätverket NoA 2016) samt den insikts- och datadrivna marknadsföringsbyrån Odyssey. Michael kommer närmast från varumärkesbyrån Grow.

Stor förändring på den svenska marknaden
– Vi ser goda möjligheter att både genomföra förvärv och att starta upp nya verksamheter liknande de vi har i Norge. Samtidigt är varje marknad unik, den svenska marknaden genomgår just nu en stor förändring, så vi kommer i första hand att arbeta med att bygga ett attraktivt erbjudande som passar svenska kunder, nu och framöver, säger Michael Jäderlind, blivande vd och Sverigechef för Nova.
I Sverige finns sedan något år tillbaka Nova representerade genom det Episerver-fokuserade dotterbolaget Epinova.

– Vi tycker att det är viktigt att tidigt få in erfarna entreprenörer i verksamheten. Ledare som har erfarenhet av att bygga verksamheter under lönsam tillväxt. Det har varit framgångsreceptet i Norge när vi byggt våra expertmiljöer och vi söker nu aktivt efter fler entreprenöriella personer i Sverige som ser våra planer som en stor möjlighet att få vara med och utveckla spetskompetenserbjudanden i nästa generations digitala tjänsteföretag, säger Novas styrelseordförande, Tor Malmo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>