Hem Nyheter Norsk IT-framgång etablerar i Sverige med nytänkande konsultmodell – erbjuder molntjänster från Google och ServiceNow

Norsk IT-framgång etablerar i Sverige med nytänkande konsultmodell – erbjuder molntjänster från Google och ServiceNow

Publicerat av: Redaktionen

Det norska IT-bolaget The Cloud People öppnar nu kontor i Stockholm och inom kort i Göteborg.

Norsk IT-framgång etablerar i Sverige med nytänkande konsultmodell – erbjuder molntjänster från Google och ServiceNow 2

Bjørn Jarl, grundare och delägare, The Cloud People

Som leverantör av molntjänster från Google och ServiceNow har bolaget målsättningen att revolutionera hur konsulttjänsterna säljs på marknaden med en egenutvecklad konsultmodell, Smart Resourcing.

– Vi låter kunderna själva välja vilka konsulter som passar för arbetsuppgiften och arbetsplatsen. Dessutom kommer vi sälja klippkort för att undvika transaktionskostnader. Vår målsättning är att bli en av de tre största leverantörerna av ServiceNow och Google Cloud i alla länder vi etablerar oss i, det målet gäller även i Sverige, säger Bjørn Jarl, grundare och delägare, The Cloud People.

The Cloud People som är en certifierad ServiceNow och Google Cloud Platform-partner startade i Norge 2020, kort därefter expanderade bolaget till Finland och öppnade även ett leveranscenter i Polen. Reza Shahidi är Managing Partner för The Cloud People i Sverige och han ser konsultmodellen som en framgångsfaktor.

– Idag används ofta dyra arkitekter för enkel programmering, vår modell går ut på att leverera rätt konsulter för rätt uppgifter. Det ger rimliga timpriser och kunderna ser vad de betalar för. Vi har en nordisk resurspool och ett leveranscenter i Polen med erfarna, certifierade och högt kvalificerade konsulter, säger Reza Shahidi.

Konsultmodellen ger kunden total kontroll över vilka konsulter som väljs till vilket projekt, överblick över varje konsults expertis och kostnaderna för varje enskilt projekt. Reza Shahidi kommer senast från Fujitsu där han var involverad i flera ServiceNow-projekt över hela Norden.

– Om tillväxten av ServiceNow och Google fortsätter i nuvarande takt kommer det att finnas kapacitetsproblem och det blir svårt att få kvalificerade konsulter. Med Smart Resourcing löser vi den utmaningen genom att motverka brister på resurser som leder till höga timpriser och lägre leveranskvalitet.

Ska växa kraftigt kommande år

De två IT-giganterna Google och ServiceNow har vuxit kraftigt de senaste åren. Och tillväxten kommer att fortsätta. Enligt analysföretaget Gartner kommer marknaden för molntjänster att växa 17 procent årligen över hela världen. Tom-Erik Sørensen, partnerutvecklingschef på Google säger:

– Google upplever stark efterfrågan på vår molnteknik. Vi investerar därför mycket i molnlösningar och tjänster, resultatet är en stark tillväxt för både Google Cloud och Google Workspace. Om vi ​​ska lyckas med ytterligare tillväxt och leverera bra upplevelser och lösningar till våra kunder behöver vi starka partners som The Cloud People.

The Cloud People avslutar inom kort det första året som konsultföretag. Under 2020 ökade omsättningen med 10–12 procent varje månad och kommer att hamna på cirka 40 miljoner norska kronor för Norge och Finland. Med etableringen i Sverige och fortsatt tillväxt i Norge och Finland kommer The Cloud People att nå 100 miljoner norska kronor i omsättning under 2021.

– Även om vi precis har startat upp i Sverige så har vi redan stor efterfrågan från många företag. Digitaliseringen har accelererat på grund av covid-19 och företag behöver moderna IT-lösningar för samarbete, effektivitet och produktivitet. Vi löser dessa behov som en partner för ServiceNow och Google, säger Reza Shahidi, Managing Partner för The Cloud People Sverige.

Från 2023 är planen för The Cloud People att expandera ytterligare i norra Europa och omsätta 500 miljoner norska kronor och etableras i flera länder genom förvärv och organisk tillväxt. För att få finansiella muskler för att slutföra förvärven kommer bolaget att samla in ett tresiffrigt antal miljoner i nytt kapital under 2021 och 2022.

Om konsultmodellen Smart Resourcing

  • Transparens: Transparens som ger kunden en fullständig överblick över konsultens expertis, erfarenhetsdatabas och kundnöjdhet.
  • Säkerhet: Alla konsulters bakgrund säkerhetskontrolleras.
  • Välj ditt team: Välj de konsulter som passar dina uppgifter och din arbetsplats.
  • Förutsägbarhet ger lägre priser: Förutbestämda och betalda uppdrag leder till lägre priser. Om du köper klippkort så att Cloud People undviker transaktionskostnader blir priset ännu lägre.
  • Rätt resurs för rätt uppgift: Vi använder utvecklare för att producera kod, arkitekter för teknisk design. Du kan själv sätta ihop ett team eller använda en resurshanterare från The Cloud People.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>