Norska IoT-bolaget ABAX växer i Sverige
Hem Nyheter Norska IoT-bolaget ABAX växer i Sverige

Norska IoT-bolaget ABAX växer i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

ABAX, Europas snabbast växande företag inom kommunikation mellan maskiner, så kallad telematik, erbjuder digitala lösningar fordonsflottor och maskiner på över 40 000 arbetsplatser.

Nu lanseras ABAX Smart Connect, en ny tjänst för digital transformation av flotthantering, utrustningskontroll och verktygsspårning.

ABAX Smart Connect ger företag en bättre förståelse och större kontroll över företagets egna bilar, maskiner och verktyg. Genom öppna API:er och spetsteknik från maskintillverkare kan tjänsten samordna hela fordonsflottans eller maskinparkens data i en och samma portal. Oavsett märke och tillverkare blir allt tillgängligt med bara en inloggning. Med hjälp av ABAX Smart Connect kan ägare till maskiner från flera av marknadens största OEM-tillverkare hämta plats- och driftdata till ABAX-plattformen. För maskiner som inte är utrustade med en kommunikationsenhet erbjuder företaget egenutvecklade enheter för eftermontering.

Norska IoT-bolaget ABAX växer i Sverige– Digitalisering och innovation av fordon och maskiner kräver tid, kunskap och kompetens. Det smarta med ABAX Smart Connect är dess enkla och användarvänliga gränssnitt, så att företag inte behöver tunga digitaliseringskunskaper för att komma i gång. Här har entreprenörer lågt hängande frukt för ekonomisk-och miljömässiga besparingar. Det dagliga arbetet för entreprenörer effektiviseras när de enkelt kan se maskinens position och även ta ut detaljerad data i anpassade rapporter, säger Thomas Hallin, kommersiell chef för ABAX i Sverige.

ABAX inledde första kvartalet år 2021 med en rörelseintäkt på 174,47 (143,89) MSEK, vilket motsvarar en tillväxt på 21 procent jämfört med år 2020. Det andra kvartalet visar på en fortsatt positiv trend och en stark tillväxt med rörelseintäkter på 171,57 (145,59) MSEK. Med lanseringen av den nya tjänsten förväntar företaget sig en fortsatt stark tillväxt på marknaden.

– I samband med ABAX Smart Connects lansering har vi höjt våra tillväxtambitioner. Vi har redan en stabil position som telematikleverantör, som med lanseringen av ABAX Smart Connect kommer stärkas ytterligare. Vi är på god väg att bli störst på marknaden, säger Morten Strand, CEO ABAX.

Med sig i laget har ABAX stora namn som Hitachi, John Deere och Caterpillar. En vidare utökning av företagets intäkter, tjänster och marknadsandelar skedde när ABAX Sweden AB i oktober 2020 förvärvade serieentreprenören Jens Nylanders SaaS-bolag Automile Holding AB. Bolaget utvecklade en mjukvara som likt ABAX hjälper företag med många fordon i sin flotta att mäta hur de rör sig för att sedan optimera rutt och bränsleförbrukning. Tillsammans är de idag ett ledande SaaS telematikbolag, med över 440 000 abonnenter i Europa och USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>