Nortal köper Google-partnern Dev9

Nu kan svenska företag ta del av nästa generations kundupplevelser.

Nortal köper Google-partnern Dev9 1
Jonas Ander, vd på Nortal Sverige

Det internationella it-konsultbolaget Nortal förvärvat Dev9, en Seattle-baserad mjukvaruutvecklare specialiserad på molntjänster. Genom bolagsköpet stärker Nortal sin expertis inom big data och kan nu erbjuda nästa generations kundupplevelser på den svenska marknaden.

För nästan exakt två år sedan köpte snabbväxande Nortal det svenska marknadskonsultbolaget Element som blivit en av hörnstenarna i verksamheten. Nu har Nortal förvärvat Dev9 som hjälpt en rad globala bolagsjättar och som sedan januari 2018 är Googles Cloud Premium partner.

– Det här förvärvet stärker inte bara Nortal i USA utan även i Sverige genom att vi nu kan inkludera en expertis inom molntjänster, säger Jonas Ander, vd på Nortal Sverige.

– Upplevelsen är varumärket. Molntjänster är nödvändiga för att kunna utveckla och integrera AI, IoT och VR som är helt avgörande komponenter när företagen ska utveckla framtidens kundupplevelser, säger Jonas Ander.

I och med Nortals köp av Dev9 kommer de båda bolagen att slå ihop sina amerikanska verksamheter. Matt Munson, grundare och vd för Dev9, kommer emellertid fortsatt att leda de anställda på Dev9. Sammanslagningen är också tänkt att utgöra grunden för Nortals USA-expansion.