NorthStar ACE nominerat till Årets Digitaliseringsprojekt på Telekomgalan

Svensk-amerikanska energilagringsföretaget NorthStar har nominerats i kategorin Årets Digitaliseringsprojekt som delas ut vid Telekomgalan i februari 2018.

NorthStar ACE nominerat till Årets Digitaliseringsprojekt på Telekomgalan 1Nomineringen gäller NorthStar ACE® (Advanced Connected Energy) som är en banbrytande lösning för fjärrstyrning av energilagring på telekomsiter.

Telekomgalan arrangeras för sjunde gången i februari 2018. Galan är initierad av Telekomnyheterna och har som syfte att uppmärksamma personer och framsteg inom telekomsektorn. Vid galan delas priser ut i sammanlagt sju olika kategorier.

NorthStar ACE® har nominerat som ett av fem projekt i kategorin Årets Digitaliseringsprojekt. Priset tilldelas ett digitaliseringsinitiativ, konsument- eller företagsinriktat, som har bidragit till en ökad digitalisering som gjort stor nytta för målgruppen. De andra nominerade projekten är PIMM-projektet (Boliden, Telia, Ericsson, Volvo CE, ABB, Wolfit, RISE SICS och LTU), Scania One, Telia Zone och IKEA Place.

-Det är hedrande för NorthStar att i gott sällskap av namnkunniga industrikollegor bli nominerat. Det är ett erkännande av arbetet som vi har lagt ner för att förenkla och effektivisera hanteringen av reservkraft för telekomoperatörer. NorthStar ACE® har gjort batterier intressant för många i branschen och kommer att förändra hur energilagring hanteras och prioriteras runt om i världen, säger Hans Lidén, VD på NorthStar Group.

Årligen säljs globalt cirka 15-20 miljoner batterier till basstationer för telekom. Mer än 50 procent av batterierna byts ut i förtid på grund av dålig kontroll under produktens livscykel. Batterierna underhålls och hanteras inte optimalt i leveranskedjor och lager, installationer utförs felaktigt och ute i fält utsätts batterierna ofta för felaktiga kraftinställningar, för hög temperatur och stöld. Allt detta resulterar i förkortad livslängd.

-Med NorthStar ACE® kommer detta att förändras. ACE ger telekomoperatörer och tornbolag en lösning för att få full information och kontroll över sin energilagring utan att ens vara i närheten av siterna, säger Lidén.