Novedo förvärvar Elinzity
Hem Nyheter Novedo har förvärvat Elinzity

Novedo har förvärvat Elinzity

Publicerat av: Redaktionen

Företagsgruppen Novedo har förvärvat Elinzity AB.

Det är Novedos trettonde förvärv sedan starten 2021 och ännu ett steg mot den planerade börsintroduktionen första halvåret 2023.

Elinzity är ett Göteborgs-baserat företag i elinstallationsbranschen grundat av Ola Fogelmark och Björn Lundberg 2005, omsätter idag ca 95 miljoner kronor och har god lönsamhet.

”Vi hade expanderat snabbt med företaget och börjat få både många och stora projekt. Då kände vi att det kunde vara en extra styrka och trygghet att vara en del av något större. Att ha Novedo med oss ger större möjligheter att utvecklas vidare”, säger Ola Fogelmark grundare av Elinzity.

Novedo förvärvar Elinzity

Elinzity är verksamt inom service, renovering, kontorsanpassning och större entreprenader med tillhörande projektering och arbetsledning. Företaget drivs och präglas av en stark laganda som grundarna fört med sig från fotbollen, där de har en gemensam bakgrund.

”Ett skäl att välja Novedo är att vi kan fortsätta att jobba på det sätt vi tror på, och vi har fått ett stort förtroende för personerna inom Novedo. Att även få bli delägare i Novedo och få vara med om en börsnotering är dessutom kittlande. Det hade jag inte kunnat tänka mig”, fortsätter Ola Fogelmark.

Elinzity är Novedos första förvärv 2022, det trettonde sedan 2021 och det tredje förvärvet inom elinstallationsbranschen.

”Jag är glad över förvärvet av Elinzity. De har en fin kultur och laganda med grundarna Ola Fogelmark och Björn Lundberg som även fortsättningsvis kommer driva bolaget”, avslutar Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>