NTT lanserar privata 5G Network-as-a-Service-plattformen
Hem NyheterNÄTVERK NTT lanserar privata 5G Network-as-a-Service-plattformen

NTT lanserar privata 5G Network-as-a-Service-plattformen

Publicerat av: Redaktionen

NTT lanserar Private 5G-plattform (P5G), den första globalt tillgängliga privata LTE/5G Network-as-a-Service-plattformen.

Med en komplett end-to-end-stack av tjänster som sträcker sig bortom det vanliga nätverket, hjälper P5G både informations- och IT-chefer att dra nytta av fördelarna med ett privat 5G-nätverk för att lösa affärsproblem, skapa resultat och framtidssäkra företaget.

NTT P5G samlar säkerhet, kontroll och integritet ”by design” och tillhandahåller prestanda- och kostnadsfördelar med en tydlig ROI. Genom att köras på en molnbaserad arkitektur kan plattformen levereras antingen via molnet, på plats eller som edge. Plattformen är förintegrerad med ledande samarbetspartners inom nätverk och programvara, vilket tillåter företag att säkra, skala och segmentera nätet när så behövs. Med patentbelagd MicroSlicing-teknik kan affärskritiska applikationer utnyttja fördelarna med det privata 5G-nätverket.

Att ge bränsle åt företags digitala transformation med molnbaserad ekonomi och automatisering är kärnan i NTTs vision för privata 5G-nätverk. NTT fokuserar på att driva den globala accelerationen av privat 5G för att möta de snabbt föränderliga behoven hos företag inom många olika branscher, exempelvis fordon, tillverkning, sjukvård och detaljhandel, för att skapa anpassning av data, anslutning, säkerhet och kommunikation. NTT är den enda leverantören som erbjuder ett förstklassigt globalt nätverk, djup vertikal expertis och en komplett uppsättning funktioner för programutveckling och hantering.

– Som en viktig partner i vår digitala transformationsresa har NTT en imponerande erfarenhet av att bygga och stödja ny teknik för att hjälpa chefer lösa kritiska affärsutmaningar. NTTs unika tillvägagångssätt med Private 5G ger den typ av smidighet och insikt som vi kommer att behöva för att ytterligare accelerera vår verksamhet, säger Javier Polit, Chief Information & Global Digital Services Officer of Mondelēz International.

NTT har utsett Shahid Ahmed till EVP of New Ventures and Innovation för att bana väg för Private 5G-tjänsteportföljen, driva digitala omvandlingsresultat för kunder och fördjupa ekosystemsamarbeten. Shahid tillför över 25 års erfarenhet med fokus på affärstransformation, inklusive viktiga ledarroller på Accenture, PricewaterhouseCoopers och Sprint. Dessutom är Shahid rådgivare till United States Federal Communications Commission (FCC).

NTT lanserar privata 5G Network-as-a-Service-plattformen– Allt eftersom data och mobilitet blir mer avgörande för affärsverksamheten kommer 5G möjliggöra för företag att återuppfinna affärsverksamheten. Med snabbare hastigheter och mer data kommer 5G att underlätta framsteg inom artificiell intelligens, automatisering och IoT. Hur ett företag samlar in, lagrar och använder dessa data i realtid kommer att vara avgörande för framgång, och NTT är väl positionerat för att vägleda kunderna på denna resa, säger Fredrik Olsson, Nordenchef på NTT.

– Globala företag letar efter en enda privat 5G-lösning att distribuera i flera länder. De behöver ett verkligt privat nätverk, en ansvarspunkt, en hanteringsplattform och en lösningspartner som eliminerar alla de stora friktionspunkterna över hela företagets globala fotavtryck. Vårt NTT P5G-erbjudande stöder många av de krav som C-levelchefer har idag, och vi kommer att fortsätta investera i P5G allt eftersom, säger Shahid Ahmed, NTT Ltd. EVP New Ventures and Innovation.

– Den privata 5G-teknologin har potential att fundamentalt förändra hur företag driver sin digitala transformation. NTT har stor erfarenhet av att fokusera på bredden av tjänster, och möjligheterna med P5G sträcker sig långt bortom grundläggande anslutning för att erbjuda en omfattande uppsättning tjänster som är inriktade på viktiga affärsresultat, säger Ghassan Abdo, Research Vice President på IDC.

NTT-gruppens företag arbetar gemensamt med att snabba upp öppnandet och virtualiseringen av 5G-lösningar globalt i samarbete med ekosystemintressenter. Detta omfattande angreppssätt gör det möjligt för NTT att tillhandahålla en komplett uppsättning tjänster för digital transformation.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>