Hem NYHETER Nu blir AI:n kodare

Nu blir AI:n kodare

Publicerat av: Redaktionen

Low-codepionjärerna OutSystems arbetar för mer effektiv applikationsutveckling – och det slutgiltiga målet är att kunna göra arbetet på en hundradel av den tid traditionell kodning tar.

Nu blir AI:n kodare 3Nu lanserar man nya och kraftfulla AI-verktyg för att ta ett nytt kliv på vägen mot att förverkliga den visionen.

I korthet innebär low-code precis vad det låter som – mindre mängd kod. OutSystems-plattformen använder ett lättbegripligt grafiskt gränssnitt och automatisering för att utveckla applikationer. Det sänker trösklarna för att bidra i utvecklingsprocessen, samtidigt som experter kan lägga mer av sin tid och energi på den del av utvecklingen som kräver specialistkompetens. I dagens situation, med en stor och växande kompetensbrist inom IT-området i kombination med allt snabbare leveranskrav, finns ett stort intresse för sådana lösningar, både från näringsliv och offentlig sektor.

”AI och maskininlärning har redan haft stor effekt på många områden, men fram tills nu har man knappt skrapat på ytan av vad som är möjligt att utföra med AI i mjukvaruutveckling. För traditionell programmering tar det lång tid för en nybörjare att bli proffs, och många projekt och utmaningar längs vägen. Det finns många scenarion och krav som är unika för varje företag och varje produkt. Vår artificiella expert kan gå igenom den lärandeprocessen i stor skala, miljontals gånger, och bygga sin förståelse av de viktigaste mönstren”, säger António Alegria, AI-ansvarig på OutSystems, i en bloggpost.

Den nya AI-assistenten bygger på två kärnfunktioner.

X-ray är en motor för att scanna, analysera och hitta återkommande logiska mönster i kod. Code DNA är en samling maskininlärningsmodeller som gör en djupare analys på nyanser och sammanhang i kodmönstren, för att göra det möjligt att förutse vad nästa steg i programmeringen ska vara.

I vardagligt bruk fungerar assistenten som en ”andrepilot” som både kan utföra och ge råd om nästa steg och förhindra misstag. Den är tänkt att kunna hjälpa både nya utvecklare och rutinerade experter – de förstnämnda genom att snabba upp inlärningsprocessen, de sistnämnda genom att automatiskt utföra rutinmässiga handlingar och frigöra mer tid till det nya, oväntade och innovativa.

Det vittnar mjukvaruingenjören Vincent Koning på Royal Boskalis Westminister, en av de första som pilottestat de nya funktionerna, om:
”När jag testade det för första gången tog uppgifter som hade krävt fem minuter av sökning och mycket musrörelser ungefär en sekund. AI:n kunde gissa exakt vad jag ville göra. Och eftersom jag använder musen mindre kan jag arbeta längre utan att drabbas av förslitningsskador”, säger han i OutSystems.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00