Nu blir mötesbranschen grönare

Nu kommer koldioxidavtrycket från varje möte som bokas via plattformen Gaest.com att klimatkompenseras.

Nu blir mötesbranschen grönare 1Detta gäller såväl nya bokningar som alla bokningar hittills gjorda via bokningsplattformen. Det gör Gaest.com till en koldioxidneutral pionjär i mötesbranschen.

Vid det här laget har de flesta insett att klimatförändringen är en obeveklig kraft, vilket gör det nödvändigt för företag att vidta åtgärder för att främja en mer hållbar tillväxt. Genom att göra klimatkompensation till en naturlig del av bokningsprocessen, har Gaest.com som målsättning att leda vägen genom att visa att även de minsta insatserna kan göra stor skillnad för klimatförändringarna.

— Vi försöker dra vårt strå till stacken och ser det här som en möjlighet att kompensera för det koldioxidavtryck som skapas när våra kunder håller möten via oss, säger Anders Boelskifte Mogensen, Gaest.com VD och grundare.

Bekämpa klimatförändringarna genom återplantering av skog

Koldioxidavtrycket för varje lokal som bokas på Gaest.com kommer att beräknas och kompenseras för att stödja långsiktiga skogsplanteringsprojekt. Det första projektet är CO₂OL Tropical Mix i Panama, där gräsmarker omplanteras med främst inhemska trädslag och förvandlas till ekologiskt värdefulla skogar.

För att säkerställa att det nya initiativet får största möjliga effekt, klimatkompenserar Gaest.com inte bara för alla framtida bokningar, utan även alla hittills gjorda bokningar på företagets samtliga marknader. Självklart kompenserar Gaest.com även för den klimatpåverkan man har på sitt eget huvudkontor i danska Århus.

Ett klimatneutralt möte via Gaest.com är ett möte där motsvarande mängd koldioxid som avges vid uppvärmning, belysning och drift av lokalen under mötet kompenseras genom skogsplantering.