Nu kan du styra Freedome med Apple Watch

F-Secure släpper nu en ny version av den populära integritetstjänsten Freedome med stöd för Apple Watch. Därmed blir det möjligt att stoppa mobil övervakning direkt från handleden.

apple watchFreedome släpps nu i en betaversion och har stöd för Apple Watch. Det innebär att alla som bär den smarta klockan på ett enkelt sätt kan stoppa exponeringen av sin personliga data.

– Med Freedome för Apple Watch kommer ditt integritetsskydd närmare än någonsin tidigare. De som köper en Apple Watch kommer att leka med sin nya pryl för att se vad den kan göra, men samtidigt kommer de att vara beroende av sin iPhone för uppkoppling. Med Freedome slipper användarna exponera sin personliga data för onödiga risker när de testar klockans funktioner, säger Xerxes Malekani, Skandinavienchef på F-Secure.

Freedome är en tjänst som med en knapptryckning skapar en VPN-uppkoppling som krypterar trafik, stoppar internetspårning och sajter med skadlig kod. Du kan också skapa en virtuell position som gör det möjligt att komma åt sajter som är blockade för vissa geografiska regioner.

I Apple Watch kan användaren nu sätta på och stänga av Freedome. Det går också att använda klockan för att få en överblick över all spårning som stoppas av tjänsten.

 

Post Comment