Nu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärm

Ikväll visar Samsung för första gången upp Galaxy Z Flip, en designrevolution och Samsungs första telefon på marknaden med en vikbar display i glas.

Nu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärm 1Den 6.7 tum stora displayen i glas kan enkelt vikas ihop till en mindre enhet som får plats i handen, fickan eller väskan samtidigt som den inre skärmen hålls skyddad. Galaxy Z Flip är utrustad med en innovativ gångjärnsteknik kallad Hideaway Hinge och ett specialanpassat användargränssnitt. Det ger Galaxy Z Flip nya smarta sätt att ta bilder, spela in filmer och ta videosamtal, utan att behöva hålla i telefonen.

– Vår ambition är att ständigt driva på den tekniska utvecklingen för att skapa nya upplevelser och möjligheter för våra användare. Galaxy Z Flip, med sin vikbara glasdisplay och nya formfaktor, tänjer verkligen på gränserna för vad en mobiltelefon kan göra. Vi tror den kommer att tilltala designmedvetna, kreativa och sociala användare, säger Andreas Bergqvist, produktchef mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Mode möter teknisk innovation

Galaxy Fold var det stora startskottet för en ny era av vikbara telefoner och med Galaxy Z Flip vill Samsung fortsätta att forma framtiden. Galaxy Z Flip är den första produkten i Z-serien, en helt ny serie vikbara telefoner från Samsung och visar på Samsungs engagemang för kategorin. Den kompakta och stilfulla designen för Galaxy Z Flip är utvecklad för de uttrycksfulla och sociala som ser teknik som en självklar del av livet.

  • Samsungs första vikbara display i glas – Galaxy Z Flip har den nya skärmen Infinity Flex Display med Samsungs revolutionerande vikbara Ultra Thin Glass (UTG), som gör telefonen smalare och ger en lyxig finish och känsla. Det centrerade kamerahålet gör även att större delen av telefonens yta täcks av skärmen. Displayen, med Samsungs första 21.9:9 format, gör att användare kan ta del av sitt favoritinnehåll på bästa sätt.
  • Stil som passar i fickan – För maximal smidighet kan Galaxy Z Flip vikas ihop till storleken av en mindre plånbok som användaren enkelt kan förvara i sin ficka eller väska. Väl hopvikt är Galaxy Z Flip en stilfull och kompakt mobil och öppnad så visar sig den 6.7 tum stora glasskärmen. Med väl valda färgpaletter, rundade hörn och framåtvikning av skärmen, som stänger sig med ett karaktäristiskt klick, kommer Galaxy Z Flip dra till sig många nyfikna blickar.
  • Nya gångjärnstekniken Hideaway Hinge – Galaxy Z Flip presenterar den nya innovationen Hideaway Hinge, som är en teknisk revolution i sig. Genom dubbla mekanismer så är gångjärnsfunktionen utvecklad för att säkra att varje öppning och hopvikning sker smidigt och stabilt. Galaxy Z Flip kan hålla sig öppen i flera vinklar, likt en laptop, mellan 70° och 110° för att användare ska kunna hitta precis rätt för vad de behöver. Stående på bordet är Galaxy Z Flip i perfekt läge för att ta en selfie, ett videosamtal eller för att spela in en video på sig själv.

Nya vikbara upplevelser

Galaxy Z Flip är utvecklad för en modern och aktiv livsstil. Genom att använda möjligheterna att öppna Galaxy Z Flip i olika vinklar kan användaren göra mer utan att behöva hålla i telefonen, möjligheter som inte funnits tidigare på mobilmarknaden.

  • Flex-läget – Samsung har arbetat nära Google för att utveckla användargränssnittet One UI med Flex-läge, ett särskilt läge anpassat för den unika framåtvikande formfaktorn som Galaxy Z Flip möjliggör. När enheten står av sig själv delas displayen upp i två 4 tum stora skärmar så användare enkelt kan se exempelvis bilder eller videos på den övre halvan och styra eller kommentera innehåll på den undre skärmen.
  • Nyskapande kamera – Galaxy Z Flip står bokstavligt talat på egna ben så användare kan ta bilder eller filma mer, allt från att ta gruppfoton till att vlogga. Det innebära att det är lättare än någonsin att skapa innehåll till sociala medier från perfekta vinklar utan behov av extra utrustning för att placera och hantera kameran – ställ helt enkelt bara Galaxy Z Flip på bordet. Med nattläget behövs inga blixtar för att ta riktigt bra bilder och videos även i mörkare miljöer. I stängt läge kan användaren enkelt ta selfies med huvudkameran med en hand utan att behöva vika upp telefonen. Spela in videos i 16:9 ratio – perfekt format för att ladda upp på sociala medieplattformar.
  • Notifieringar på användarens villkor – Vare sig Galaxy Z Flip är öppen eller hopvikt så är det lätt att ta del av alla notifieringar. När den är stängd går det smidigt att se datum, tid och batteri på den yttre skärmen. Få notifieringar i realtid så du enkelt kan svara på ett samtal utan att öppna Galaxy Z Flip, eller svara på ett sms genom att endast trycka på notifieringen och vika ut telefonen för att direkt svara i fullstort läge.
  • Multi-Active Window – Multitaska smidigt genom Multi-Active Window. Det är bara att öppna Multi-Window och dra dit de appar du vill använda samtidigt. Användare kan exempelvis titta på ett YouTube-klipp på övre halvan samtidigt som de kommenterar klippet på den undre.

Det bästa från Galaxy

Som en del av Galaxy-familjen så kommer även Galaxy Z Flip med den högkvalitativa nivå användare har vant sig vid. Det innefattar kamera, skärm, batteri, säkerhet och även tjänster som Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox med mera. Den mångsidiga kameran möjliggör professionell kvalitet genom inspelning av video i 4K tillsammans med funktionerna Live Focus och Super Steady. Galaxy Z Flip har ett optimerat batterisystem som delat upp batteriet i två för högre batterikapacitet utan att ta upp mer plats. Med trådlös batteridelning kan användare även ladda Galaxy Buds, Galaxy Watch eller en väns enhet direkt på sin Galaxy Z Flip.

Samsung Galaxy Z Flip har säljstart den 21 februari och kommer i färgerna Mirror Purple och Mirror Black. Rekommenderat pris är 16 300 SEK