Nu öppnar vi ansökan till Årets tech-tjej 2020

[KVINNOR PÅ KANALEN] Nu öppnar vi ansökan till Årets tech-tjej 2020

Nu öppnar vi ansökan till Årets tech-tjej 2020 117 år i rad har Microsoft delat ut utmärkelsen Årets IT-tjej. I takt med att tech och digitalisering tar allt större plats i samhället och att teknisk kompetens ur flera perspektiv blir allt viktigare i hela samhället, har vi valt att uppdatera perspektivet och priset till ”Årets tech-tjej”. Med utmärkelsen vill vi lyfta fram förebilder och inspirera fler tjejer att söka sig till tech och IT-branschen.

Om priset

Finalisterna till Årets tech-tjej 2020 kommer att bjudas in till ett heldagsevenemang på Microsofts nya kontor mitt i centrala Stockholm för intervjuer, case, mingel och andra spännande aktiviteter.

För finalisterna är detta ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget och nätverka med nyckelpersoner på Microsoft. Microsoft bjuder sedan in toppkandidaterna till Universum Awards i Stockholm den 19 mars där Årets tech-tjej 2020 koras.

Vinnaren av Årets tech-tjej kommer att bjudas in till spännande och inspirerande evenemang under det kommande året och får också en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för tech-intresserade ungdomar i hela landet, och blir medlem i ett nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen.

– För att skapa mer jämställda organisationer inom tech, med mångfald och inkludering i fokus, behöver vi nå fler tjejer också i yngre åldrar. Mångfalden inom tech-branschen har inte gått åt rätt håll de senaste åren. Därför blir utmärkelsen Årets tech-tjej än viktigare. I år uppmärksammar vi för 18:e året i rad unga talanger i syfte att hitta fler kvinnliga förebilder inom tech som både yngre och äldre tjejer kan inspireras av, säger Linda Swärd, försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft i Sverige.

Vem letar vi efter?

Vår vinnare har ett brinnande intresse och engagemang för tech och digitalisering och är en driven och engagerad person, oavsett vad hon ger sig in i. Om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera.

Årets tech-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för tjejer inom tech-branschen med mycket nätverkande. Ett stort plus i kanten är om du vill driva egna initiativ för att få fler tjejer att välja att satsa på en karriär inom tech. Vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft kring jämställdhet, mångfald och andra viktiga områden för tech-branschen.