Nutanix fortsätter sin globala expansion

Nutanix ledande inom cloud computing för företag, meddelar att man utsett Sammy Zoghlami, som är en erfaren IT-chef, till Senior Vice President med ansvar inom försäljning för 31 regioner i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Nutanix fortsätter sin globala expansion 1Efter att ha haft rollen som försäljningschef för företagets verksamhet i södra Europa, kommer Zoghlami att ha ansvar för alla aspekter av Nutanix-försäljningen i en region som sträcker sig från Skandinavien till Sydafrika och från Irland till Ryssland. I den egenskapen kommer Zoghlami att ansvara för ledande försäljning och kundsupport, strategisk affärsutveckling och strategi, hantering av Nutanix kontor och operativa team i varje EMEA-land, samt företagets partnerskap, allianser och kanalaktiviteter i regionen.

Sammy Zoghlami anslöt sig till Nutanix i april 2013 som landschef i Frankrike och tog på sig ansvaret för södra Europa 2015. Innan han kom till företaget hade han försäljnings- och affärsutvecklingsroller inom Cisco och Computacenter i Storbritannien och Frankrike. Han har en B.A. i Business Administration från University of Hull i Storbritannien.

– Under de senaste sex åren jag har varit på Nutanix har jag sett företaget utvecklas dramatiskt, och ingenstans mer än på de scenerna i Europa, Mellanöstern och Afrika, säger Sammy Zoghlami och tillägger: Jag är väldigt stolt över att få möjlighet att bygga vidare på min erfarenhet av marknader som är så olika som Frankrike, Iberiska halvön, Italien, Schweiz samt Nord- och Västafrika och lägga till territorier med både bevisad livskraft och spännande ny potential för Nutanix. Vi har ett sådan unikt och värdefullt erbjudande, där vi kan påskynda digital transformation och affärsinitiativ hos verksamheterna. Jag kan inte vänta med att komma igång med att stödja våra kunder, partners och anställda i deras utveckling, eftersom vi befäster vårt tydliga ledarskap när det gäller att skapa den nya multimoln-världen.

– I sin senaste roll som chef för våra södra europeiska verksamheter har Sammy visat sig vara en oerhört effektiv och populär ledare bland våra kunder, partners och anställda, säger Dheeraj Pandey, ordförande, grundare och vd för Nutanix och fortsätter: I takt med att Nutanix har vuxit under de senaste tio åren så har Sammy varit en integrerad och viktig kugge i den resan i Europa där han skapat effektiva, högpresterande team med en igenkännande makalös energi och passion för Nutanix. Med sin anmärkningsvärda snabbhet gällande både anpassning och utförande är jag mycket glad över att utse Sammy till denna roll, och jag är säker på att alla hans intressenter också kommer att hålla med.  Sammy Zoghlami efterträder Chris Kaddaras, som har utsetts till Senior Vice President of Sales för Amerika. Zoghlami stöds i rollen av Andrew Brinded som stabschef, EMEA, med övervakning av operativa frågor inom regionen.