Nutanix kampanjar för att modernisera kundernas IT
Hem LeverantörNutanix Nutanix kampanjar för att modernisera kundernas IT

Nutanix kampanjar för att modernisera kundernas IT

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Nutanix har gjort sig ett namn som en leverantör av mjukvara för att bygga och hantera IT-lösningar med privata moln, hybridmiljöer med både privata och publika moln, samt miljöer som innefattar flera publika moln, så kallade multimoln.

Nutanix kampanjar för att modernisera kundernas IT

Joel Lindberg, teknikchef beskriver satsningen Cloud Bundles. Det är en samling färdiga paket med allt som behövs för moderna IT-miljöer med olika typer av molnlösningar.

Ambitionen kan beskrivas som att förenkla användningen av de moderna IT-lösningar som de flesta företag och organisationer vill ha.

Den största utmaningen för Nutanix är så klart att det kan vara jobbigt för kunderna att byta ut existerande lösningar. Därför fortsätter man den satsning som heter Cloud Bundles, som inleddes förra året. I korthet handlar det om att erbjuda både kunder och kanalen enklare tillgång till hela Nutanix utbud.

För att kunna förenkla införandet av de olika molnstrategier som nämns ovan erbjuder Nutanix inte minst mjukvara för att hantera hyperkonvergerad infrastruktur. Det innebär att hårdvara av olika typer (servrar, lagringsutrustning, etcetera) samlas i pooler och hanteras med mjukvara, i stället för att varje server och lagringskabinett hanteras var för sig.

Hyperkonvergerad infrastruktur framstår allt mer som en nödvändighet för effektivt införande av framför allt privata moln och hybridmoln. Kort sagt, det är lösningen för moderna datacenter. En annan benämning på den här typen av lösningar skulle kunna vara ”software-defined-vad-som-helst”.

På en mer detaljerad nivå innefattar lösningarna mjukvara för att hantera virtuella maskiner, containrar och även filer. Det gör det enklare att överbrygga skillnaderna mellan privata och publika moln, och mellan olika publika moln. Genom att utgå från virtuella maskiner och containrar ska det gå att flytta IT-lösningar mellan till exempel ett privat moln och ett publikt moln som Amazon eller Microsofts Azure.

Cloud Bundles innehåller ett flertal olika paketlösningar. För mellanstora företag finns det till exempel tre olika paket att välja mellan:

– Basic innehåller bland annat Nutanix molnoperativsystem AOS, företagets virtualiseringslösning AHV och administrationsplattformen Prism.

– Standard erbjuder även Nutanix Files för filhantering och Provarianten av Prism som drar nytta av maskininlärning.

– Ett avancerat paket bjuder även på lösningar för nätverkssäkerhet och mikrosegmentering med Nutanix Flow (avancerad organisation av nätverk).

Det finns prenumerationserbjudanden med olika servicenivåer, för olika stora serverparker (från 24, till 192 processorkärnor, fördelade på allt från en till sex servrar eller ”noder”). De olika paketen fungerar på alla de olika hårdvaruplattformar, från olika leverantörer, som Nutanix stödjer normalt.

Cloud Bundles är avsett för nya kunder och innefattar stöd för marknadsföring för partner till Nutanix. Erbjudandet är en offensiv från Nutanix sida vad gäller att nå nya kunder. Rent principiellt verkar det vettigt att ett företag som Nutanix som strävar efter att förenkla komplexa, moderna IT-miljöer också gör det enklare för kunderna att köpa produkterna. Nu gäller det ”bara” för Nutanix att genomföra satsningen på Cloud Bundles på ett bra sätt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>