Hem Nyheter Ny EU-rapport: Huawei topp-tre mest innovativa företag i världen

Ny EU-rapport: Huawei topp-tre mest innovativa företag i världen

Publicerat av: Redaktionen

Enligt en nyligen presenterad rapport från EU:s Joint Research Centre (JRC) rankas Huawei på tredje plats kring industriella FoU-investeringar 2019-2020.

Ny EU-rapport: Huawei topp-tre mest innovativa företag i världen 2

Kenneth Fredriksen, vice vd för Huawei CEE och Norden

Detta är ett kliv upp med två platser för Huawei jämfört med förra året, då företaget låg på femte plats i motsvarande rankning.

2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard är en rapport från EU: s gemensamma forskningscentrum (JRC) som rankar investeringsnivåerna i forskning och utveckling, FoU, för 2 500 företag runt om i världen. Totalt står dessa företag för 90 procent av världens affärsfinansierade FoU.

– Rapporten bekräftar att Huawei är ett av de företag i världen som satsar mest på FoU för att bygga en mer hållbar framtid. Redan för tjugo år sedan etablerade Huawei sitt forskningscenter i Sverige och har sedan länge samverkat med andra center, organisationer och företag i Europa och i världen, Kenneth Fredriksen, vice vd för Huawei CEE och Norden.

2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard har publicerats årligen sedan 2004. Rapporten omfattar de 2 500 företag som investerat mest FoU i världen under 2019/20. Företagen, som är baserade i 43 olika länder, investerade minst 34,7 miljoner euro i FoU och tillsammans hela 904,2 miljarder euro. Företagen i rapporten står för cirka 90% av världens affärsfinansierade FoU.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>