Ny EU-rapport: Huawei topp-tre mest innovativa företag i världen

Enligt en nyligen presenterad rapport från EU:s Joint Research Centre (JRC) rankas Huawei på tredje plats kring industriella FoU-investeringar 2019-2020.

Ny EU-rapport: Huawei topp-tre mest innovativa företag i världen 1
Kenneth Fredriksen, vice vd för Huawei CEE och Norden

Detta är ett kliv upp med två platser för Huawei jämfört med förra året, då företaget låg på femte plats i motsvarande rankning.

2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard är en rapport från EU: s gemensamma forskningscentrum (JRC) som rankar investeringsnivåerna i forskning och utveckling, FoU, för 2 500 företag runt om i världen. Totalt står dessa företag för 90 procent av världens affärsfinansierade FoU.

– Rapporten bekräftar att Huawei är ett av de företag i världen som satsar mest på FoU för att bygga en mer hållbar framtid. Redan för tjugo år sedan etablerade Huawei sitt forskningscenter i Sverige och har sedan länge samverkat med andra center, organisationer och företag i Europa och i världen, Kenneth Fredriksen, vice vd för Huawei CEE och Norden.

2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard har publicerats årligen sedan 2004. Rapporten omfattar de 2 500 företag som investerat mest FoU i världen under 2019/20. Företagen, som är baserade i 43 olika länder, investerade minst 34,7 miljoner euro i FoU och tillsammans hela 904,2 miljarder euro. Företagen i rapporten står för cirka 90% av världens affärsfinansierade FoU.