Fritt val av simuleringsverktyg
Hem Produkt Nyheter Ny funktion från B&R – Fritt val av simuleringsverktyg

Ny funktion från B&R – Fritt val av simuleringsverktyg

Publicerat av: Redaktionen

Ny funktion från B&R öppnar för fler möjligheter att utbyta modeller.

B&R har lagt till en ny funktion i utvecklingsmiljön Automation Studio.

Med FMU Export kan maskinkod exporteras och integreras som en PLC-simulering i vilket simuleringsverktyg som helst, vilket gör att simuleringsexperter kan arbeta i det mjukvaruekosystem de själva föredrar. Detta sparar både värdefull tid och resurser vid tvärvetenskaplig utveckling.

Fritt val av simuleringsverktygAll nödvändig data förpackas automatiskt in i en Functional Mock-up Unit, eller FMU. Eftersom den exporterade FMU innehåller ett standardiserat gränssnitt, finns det inget behov av att skapa ett nytt gränssnitt för varje verktyg. Det enda kravet på verktygssidan är stöd för FMI 2.0-standarden. FMI står för Functional Mock-up Interface, en branschoberoende standard för utbyte av modeller mellan olika modelleringsverktyg.

Datautbyte i båda riktningarna

Det var redan möjligt att importera maskinmodeller till Automation Studio med FMU Import. Nu kan utvecklare även exportera sin maskinkod till det simuleringsverktyg de själva väljer. Från och med Automation Studio 4.12 är FMU Export tillgänglig för alla Automation Studio-användare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>