Ny Intel vPro-plattform möjliggör kompromisslös produktivitet och prestanda för företag

Intel har idag introducerat den tionde generationens Intel Core vPro, utvecklade för att driva nästa generation av datorer för företag, där allt mer arbete sker på distans.

Ny Intel vPro-plattform möjliggör kompromisslös produktivitet och prestanda för företag 1De nya processorerna för bärbara och stationära datorer kommer med förbättrade funktioner för produktivitet, anslutning, säkerhet och hantering av distansarbete. Allt detta för att göra det möjligt för it-avdelningar att leverera fantastiska upplevelser, hjälpa de anställda att vara uppkopplade, mer produktiva, säkrare samt minimera driftstopp.

Hur processorerna möjliggör en modern arbetsstyrka

I över ett årtionde har Intel vPro gjort det möjligt för it-avdelningar att hjälpa sina företag, stora som små, att hålla de anställda produktiva, hjälpa till att säkra företagets tillgångar och förenkla hantering.

Detta utvecklas vidare i den senaste plattformen av Intel vPro, som drivs av den tionde generationens Intel Core vPro-processorer, för att leverera kompromisslös produktivitet, hårdvarubaserade säkerhetsfunktioner och en grund för innovation.

System som drivs av de senaste Intel vPro processorerna ger anställda prestanda av högsta klass och den respons de behöver för att vara produktiva. Dessutom erbjuds de anställda en integrerad Wi-Fi 6 (Gig+) anslutning, vilket är den bästa Wi-Fi-tekniken för videokonferenser, en mer pålitlig prestanda samt tekniker för att hantera nya utmaningar för både it-avdelningen och användarna. Allt detta kan levereras i ett brett urval av formfaktorer från smidiga, kraftfulla och moderna enheter baserade på Intels innovationsprogram Project Athena till högpresterande stationära enheter.

Förbättringar i denna generation inkluderar:

  • Upp till 40% bättre programprestanda överlag jämfört med en tre år gammal laptop.
  • Upp till 36% bättre produktivitet för kontor jämfört med en tre år gammal laptop.
  • Analyserar och visualiserar data upp till 44% snabbare jämfört med en fem år gammal laptop.
  • Nästan tre gånger snabbare Gigabit-hastigheter och förbättrad prestanda i komplicerade miljöer med integrerad Intel Wi-Fi 6 (Gig+).
  • Snabb respons, lång batteritid och omedelbar start från vila med Project Athena-baserade laptops.

För utvecklare av Internet of Things (IoT) ger den tionde generationens Intel Core vPro processorer och Intel Xeon W-1200E-serien baserade på plattformen för vPro en förstklassig upplevelse och fjärrhantering – idealiskt inom detaljhandel, bank, sjukvård, utbildning, tillverkning med mera.

Viktiga funktioner och egenskaper:

Ytterligare nya framsteg av tionde generationens Intel Core vPro processorer för ökad säkerhet, lifecycle management och operativ stabilitet inkluderar:

En säkrare grund

  • Intel Hardware Shield tillhandahåller integrerade hårdvaruförbättrade säkerhetsfunktioner för att förhindra cyberattacker – nu med avancerad hotdetektering och utökade below-the-OS-säkerhetsfunktioner som hjälper till att skydda resurser som till exempel arbetsminne.
  • Intel Trusted Supply Chain hjälper till att göra datorkomponenter spårbara och säkerställa att de är äkta

Modern livscykelhantering:

  • Intel® Active Management Technology och Intel® Endpoint Management Assistance kan hjälpa företag att spara tid och pengar på support, underhåll och driftstopp fjärrhantering av enheter, vare sig det är lokalt eller i molnet.

Bärbara och stationära datorer baserade på de nya tionde generationens Intel Core vPro-processorerna förväntas vara tillgängliga från datortillverkare under de kommande månaderna.