Ny IT-Skåning på listan över Sveriges 100 bästa arbetsgivare

I dag står det klart att IT-bolaget Lundalogik tar plats som en av Sveriges 100 bästa arbetsgivare. Totalt 18 IT-bolag finns med på listan varav nio är nya för i år.

Varje år släpps ”Karriärföretagen”; en lista över de 100 bästa företagen att arbeta och göra karriär på. Listan består främst av återkommande välkända tillväxtbolag som Ikea, Google, IBM och Telia. I år har dock 23 nya bolag tagit plats på listan; fyra av dessa är skånska och samtliga är verksamma inom IT.

Erik Syre?n VD Lundalogik
Erik Syrén, VD på Lundalogik

– Det märks att det kokar i den skånska IT-grytan och vi är i gott sällskap bland Karriärföretagen, regionen lockar till sig väldigt mycket kompetens just nu, säger Erik Syrén, VD på Lundalogik.

Han fortsätter:

– Lundalogik växer så det knakar och arbetar extremt hårt för att hitta nya talanger och ser till att de stjärnor som vi redan har trivs och gör karriär inom företaget.

Detta är juryns motivering till Lundalogiks plats på listan:

”Lundalogik har under det gångna året visat stort engagemang för utsatta i samhället genom satsningen Pay IT Forward. Här har nyanlända och de som länge stått utanför arbetsmarknaden fått en chans till anställning på företaget. Lundalogik lägger också stor vikt på jämställdhet där de genom ett kvinnligt nätverk i kombination med konferenser för kvinnliga studenter försökt råda bot på den ojämna könsfördelningen i branschen.

Vidare ligger kompetensutveckling varmt om hjärtat där stora resurser lagts på företagets eget traineeprogram. Lundalogik utses härmed till ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2016.”

Företaget Jobtip har utsett Karriärföretagen sedan 2011. 2000 företag nomineras varje år, på dessa fyller anställda i ett formulär med frågor om sin arbetsplats. Anställda och ledning på de bolag som rankas högst intervjuas sedan och slutligen väljer en jury ut 100 vinnare.

Följande skånska bolag är nya för i år:

Lundalogik

IT gården

tretton37

Prisjakt

Följande övriga IT-bolag är nya för i år:

Bouvet

Consid

Kentor IT

King

Storytel

Dessa IT-bolag finns med sedan tidigare:

DICE

Capgemini

Evry

Google

HiQ

Icomera

Spotify

Stretch

Telia

 

Post Comment