Hem Nyheter Ny molnlösning från Lexmark ger enklare hantering av skrivare

Ny molnlösning från Lexmark ger enklare hantering av skrivare

Publicerat av: Redaktionen

Under pandemin har det varit svårt för företag och organisationer att hantera och underhålla tekniska produkter, på grund av de fysiska begränsningar covid-19 har medfört. 

Ny molnlösning från Lexmark ger enklare hantering av skrivare 3I och med det har efterfrågan för molndriven printhantering skjutit i höjden.

– Den globala pandemin har skyndat på den här utvecklingen, säger Brock Saladin, Senior Vice President och Chief Revenue Officer på Lexmark, ett globalt teknikföretag.

I och med en ny version av Lexmark Cloud Fleet Management (CFM) kan något som ofta medfört mycket huvudvärk, nämligen underhåll av skrivare, skötas av it-avdelningar baserade på en helt annan plats. Det finns inte längre ett behov av att skicka ut en tekniker, eller ens befinna sig på samma lokala nätverk.

CFM ger våra partners möjlighet att hantera hela infrastrukturen för utskrifter för små- och medelstora företag från ett samlat verktyg, säger Brock Saladin.

– Den globala pandemin har skyndat på den här utvecklingen och det är synnerligen viktigt att vi ser till att våra partners står rustade för att fånga upp och dra nytta av den ökade efterfrågan. Vi på Lexmark kommer att fortsätta förbättra våra molntjänster för att ge våra partners ännu större möjligheter att differentiera sitt erbjudande samt leverera värde till sina kunder.

En eftertraktad funktion som är extra viktig i dessa tider är printfunktioner där man inte behöver nudda skrivaren fysiskt, för att undvika ökad smittspridning. Touchlessbaserade utskrifter gör det möjligt för användare att skriva ut utan att någonsin röra vare sig skärm eller knappar på skrivaren. Användaren går helt enkelt fram till skrivaren, scannar sin bricka för autentisering och alla väntande utskriftsjobb verkställs automatiskt.

En av de funktionerna som varit mest eftertraktad, bland såväl kunder som partners, är övervakning av tredjepartsmaskiner, vilket möjliggörs genom den nya molntjänsten CFM. Man har då möjligheten att samla in data både från inkopplade maskiner, även från de som inte är tillverkade av Lexmark.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda den här typen av funktionalitet och är övertygade om att den kommer att ge nya möjligheter för företagen, säger Brock Saladin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>