Ny rapport: Andelen HTML-bilagor med skadligt innehåll har nästan dubblerats på mindre än ett år
Hem Säkerhet Ny rapport: Andelen HTML-bilagor med skadligt innehåll har nästan dubblerats på mindre än ett år

Ny rapport: Andelen HTML-bilagor med skadligt innehåll har nästan dubblerats på mindre än ett år

Publicerat av: Redaktionen

En ny rapport visar att nästan hälften (46 procent) av alla HTML-filer som skickades som bilagor i mars 2023 innehöll skadligt innehåll.

Det är en fördubbling jämfört med maj 2022.

Rapporten som baseras på analys av miljontals meddelanden och filer som skannats genom Barracuda Networks tjänster för IT-säkerhet visar också att HTML-bilagor fortfarande är den vanligaste filtypen för skadliga attacker.

Ny rapport: Andelen HTML-bilagor med skadligt innehåll har nästan dubblerats på mindre än ett år– Det är allmänt känt att cyberkriminella använder HTML-filer som vapen. Den senaste ökningen vi har sett i antalet skadliga HTML-filer visar att det fortsätter att vara ett populärt och effektivt verktyg för cyberkriminella. Nya och specialanpassade varianter utvecklas hela tiden samtidigt som volymen ökar. Många verksamheter skulle behöva se över skyddet mot den här typen av hot, säger Peter Graymon, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

HTML är en förkortning för Hypertext Markup Language och används för att skapa och strukturera webbinnehåll, men det används också i kommunikation via e-post, till exempel för automatiserade nyhetsbrev och marknadsföring. På så sätt kan cyberbrottslingar använda den bifogade HTML-filen som en ingångspunkt för nätfiske, identitetsstöld eller distribution av skadlig programvara.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00