Ny Rapport avslöjar varför telekommunikationsföretag bör prioritera effektivitet och hållbarhet i 5G-näten
Hem Säkerhet Ny Rapport avslöjar varför telekommunikationsföretag bör prioritera effektivitet och hållbarhet i 5G-näten

Ny Rapport avslöjar varför telekommunikationsföretag bör prioritera effektivitet och hållbarhet i 5G-näten

Publicerat av: Redaktionen

Den nya rapporten, Why Energy Management Is Critical To 5G Success, från STL Partners och Vertiv belyser de utmaningar telekommunikationsoperatörer står inför när det kommer till 5G och energihantering.

Ny Rapport avslöjar varför telekommunikationsföretag bör prioritera effektivitet och hållbarhet i 5G-näten

I rapporten beskriver 500 företag de utmaningar som telekomföretag står inför när de brottas med den ökade energianvändningen och kostnaderna för 5G.

Rapporten identifierar fem punkter som  företag kan göra för att undvika onödiga kostnader och påverkan på miljön i samband med utrullningen av 5G:

  1. Nätverksteknik: Implementera hårdvara och programvara som både designats och drivs effektivt
  2. Anläggningsinfrastruktur: Innehåller nya kantdatacenter för att stödja inbyggd IT i molnet
  3. Infrastrukturhantering: Distribuera lämplig hårdvara och programvara för att mäta, övervaka, hantera, förbättra och automatisera nätverket
  4. Organisation och utvärdering: Få en helhetsbild av hela livscykeln när det kommer till kostnader och investeringar över hela nätverket
  5. Arbeta tillsammans: omfamna innovativa och icke-traditionella kommersiella modeller, standarder och samarbete

Uppskattningar tyder på att 5G-nätverk kan vara upp till 90 procent effektivare per trafikenhet än deras 4G-föregångare, men de kräver fortfarande mycket mer energi på grund av ökad nätdensitet, stort beroende av IT-system och infrastruktur, och ökad nätverksanvändning och accelererad trafiktillväxt. Rapporten från STL Partners och Vertiv, visar att teleoperatörer borde ta itu med dessa utmaningar på två sätt: Genom att anta bästa praxis för energieffektivitet i sina nätverk och genom att uppmuntra sina kunder att anta 5G-aktiverade tjänster för att minska förbrukningen och utsläppen.

STL Partners uppskattar att global 5G-trafik kommer att växa om 3G och 4G så snart som 2025, vilket gör hållbarhet till en angelägen prioritering för operatörerna. Faktum är att 40 procent av de företag som undersöktes för rapporten uppgav att energieffektivitet borde vara den första eller andra prioriteten för teleoperatörer när de distribuerar 5G-nät.

– Telekomoperatörer som vill se energi- och kostnadsminskningar gör det genom att utvärdera hela ekosystemen kring deras nätverks-verksamhet – människor, mål, infrastruktur och partners. 5G-applikationer kräver en hög grad av samarbete mellan operatörer, OEM-tillverkare och infrastrukturleverantörer och kunder för att säkerställa att implementeringarna optimeras och att effektivitet eftersträvas, säger Daniel Breum, Nordenchef, Vertiv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>