Ny rapport från Trend Micro visar att e-posthoten ökade med 32 procent under 2020
Hem Säkerhet Ny rapport från Trend Micro visar att e-posthoten ökade med 32 procent under 2020

Ny rapport från Trend Micro visar att e-posthoten ökade med 32 procent under 2020

Publicerat av: Redaktionen

Ny rapport från Trend Micro visar på en dramatisk ökning av cyberattacker via e-post under 2020, de flesta försök att utnyttja användares rädsla för COVID-19.

Ny rapport från Trend Micro visar att e-posthoten ökade med 32 procent under 2020

Även om cyberbrottslingar börjar använda mer komplexa metoder för att utföra molnattacker, använder de fortfarande ofta de mest beprövade, enklaste och tillförlitliga metoderna – framför allt e-post.

En färsk rapport från Trend Micro tar en djupgående titt på hur e-posthoten utvecklats under 2020. Resultatet visar att e-posthoten ökade med 32 procent under 2020, jämfört med föregående år. Särskilt nätfiske, mail där cyberbrottslingar försöker komma över användares inloggningsuppgifter, och attacker via skadlig kod ökade dramatiskt under året.

– COVID-19 tvingade under 2020 många verksamheter att påskynda sin digitalisering, och SaaS-appar blev då oumbärliga för att anställda skulle kunna arbeta på distans, förklarar Johnny Krogsboll, Nordic Technical Director på Trend Micro. Men där det finns användare finns det också hot, och vi har sett en ökning av attacker riktade mot det som cyberbrottslingar ansett vara verksamheternas svagaste länkar under pandemin – distansarbetarna.

Rapporten har tagits fram baserat på information från Trend Micros Cloud App Security (CAS), en API-baserad säkerhetslösning som förser exempelvis Microsoft Exchange Online, Gmail och andra webbaserade tjänster med ett extra säkerhetslager. Trend Micro blockerade under 2020 16,7 miljoner e-posthot med högrisk som gled förbi webbmail-leverantörernas inbyggda skydd.

– Trend Micro Cloud App Security har varit oumbärlig för att ge ett extra skydd – var och ett av de nästan 17 miljoner hot som tidigare missats är en risk för stöld av data, kidnappningsprogram och bedrägeri, säger Johnny Krogsboll.

Rapporten visar också att antalet VD-mail minskat i antal, men detta kan vara ett tecken på att cyberbrottslingar nu arbetar smartare och använder mer riktade och sofistikerade attacker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>