Hem Säkerhet Ny säkerhetsrapport kartlägger företagens största kunskapsluckor

Ny säkerhetsrapport kartlägger företagens största kunskapsluckor

Publicerat av: Redaktionen

För fjärde året i rad släpper säkerhetsföretaget Proofpoint säkerhetsrapporten Beyond the Phish.

Ny säkerhetsrapport kartlägger företagens största kunskapsluckor 3Underlaget utgår från en stor undersökning, där Proofpoint ställt en rad olika säkerhetsrelaterade frågor.Bland annat framgår det att företagen fortsätter kämpa med att identifiera phising-attacker. Faktum är att en av fyra tillfrågade i undersökningen svarade felaktigt när det kom till phising-hot. Det finns alltså ett tydligt kunskapsglapp, och ett stort behov av utbildning kring säkerhetsfrågor.

Beyond the Phish tar bland annat upp att anställda inom kommunikations- kundtjänst- och serviceyrken tillhör dem som är minst kunniga på säkerhetsfrågor.

Allra mest kämpar de anställda med säkerheten på mobila enheter, exempelvis på mobiltelefonen. Det finns också tydliga kunskapsbrister kring att skydda personliga uppgifter på nätet.

Rapporten visar också att personalen på företag som erbjuder träning kring säkerhetsarbete också är mer medvetna om riskerna.

”Det understryker det många säkerhetsexperter pratar om just nu. Det räcker inte att enbart ha goda säkerhetsrutiner, arbetet måste alltid börja med personalen”, säger Fredrik Möller, Nordenchef på Proofpoint.

Rapporten, Beyond the Phish, är bifogad.

Områdena där flest saknar kunskap

  1. Säkerheten på mobila enheter
  2. Att skydda uppgifter som på något sätt kan identifiera dig som person
  3. Ens egen roll i attacker
  4. Skillnaden mellan privata och publika data
  5. Vilka åtgärder som behövs när man misstänker en attack

…men här är det bättre ställt

  1. Hur man identifierar potentiellt riskfyllda kommunikationskanaler
  2. Säkerhetsåtgärder under resor
  3. Hur man känner igen hot som ransomware och pop-ups
  4. Risker kring bluetooth-koppling
  5. Att man låser datorn när man lämnar skrivbordet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>