Ny söktjänst för att jämföra och boka externa mötesrum

Nu lanseras Poppice – Sveriges första sökmotor för att enkelt hitta, jämföra och boka mötesrum och andra tillfälliga arbetsytor. I likhet med bokningssajter för hotellrum så ger Poppice en tydlig överblick över pris och standard på lediga konferensrum.

popp1I Stockholm står uppskattningsvis sju av tio konferensrum tomma, samtidigt som många företag har svårt att hitta och boka externa mötesrum. Med Poppice hjälp matchas utbud och efterfråga på ett mer effektivt sätt.

– För en hållbar stad krävs det att vi utnyttjar resurserna bättre än idag. Bara i Stockholm finns runt 100 000 kvadratmeter mötesyta som står outnyttjad, säger Patrik Åström, medgrundare av Poppice.

Poppice målgrupp är egenföretagaren som inte vill ta ett viktigt möte vid köksbordet, bostadsrättsföreningen som är trött på att hålla möte i trapphuset och små- och medelstora företag som har svårt att hitta bra och prisvärda konferenslokaler utan att lägga ner en alltför mycket arbetstid.

– Fler och fler arbetsplatser drar ner på kontorsytorna för att effektivisera. Detta leder till en ökad efterfrågan på externa mötesrum. Även antalet frilansare och småföretagare ökar, vilket sätter krav på en mötesvänlig stad, säger Patrik Åström.poppice

Poppice erbjuder ett brett urval av kända hotellkedjor, större konferensanläggningar och nischade professionella caféer. För att kunna få en snabb överblick av pris och kvalitet är rummen standardiserade efter storlek och antal mötesdeltagare. Det finns fyra kategorier av rum för bokning – XS, S, M och XL, beroende på vilken typ av möte som ska hållas. Med hjälp av bilder vill Poppice även uppmuntra till möten i nya inspirerande miljöer. Alla ytor kan bokas per timme upp till en heldag och det kan göras både med kort och lång framförhållning. En bokning görs snabbt då inga offerter krävs.

I dagsläget är det drygt 40 anläggningar, både kedjor och fristående, som är anslutna till Poppice – Summit, Stockholm City Conference Center, Coor Konferens, Fazer, World Trade Center Stockholm, Business center, Radisson Strand, First Hotels och Story Hotel.

Post Comment