Ny studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformation
Hem NyheterUndersökningar Ny studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformation

Ny studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformation

Publicerat av: Redaktionen

Software Intelligence-företaget Dynatrace tillkännagav idag resultatet av en oberoende studie bland 700 CIOer, som avslöjar att IT-chefer oroar sig allt mer över företagets förmåga att hålla jämna steg med den digitala transformationen.

Ny studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformationTraditionella IT-verksamhetsmodeller i form av avgränsade team och flera övervaknings- och hanteringslösningar har visat sig vara ineffektiva för att hålla koll på molnintegrerade arkitekturer. Detta resulterar i att arbetsgrupper slösar tid på att manuellt kombinera data från olika lösningar i reaktiva ansträngningar för att hantera utmaningar istället för att fokusera på att driva innovation. Rapporten ”Hur arbetsmetoderna för verksamhetsteam kan förändras för förbättrad samverkan och bättre affärsresultat” finns att ladda ner här.

Studien avslöjar att: 

 • 89% av CIOerna uppger att den digitala transformationen redan har accelererat och 58% förutspår att det kommer fortsätta att påskyndas.
 • 93% av CIOerna uppger att IT-avdelningarnas förmåga att maximera värdet för verksamheten hindras av utmaningar, inklusive att IT- och affärsteam arbetar i silor.
 • 74% av CIOerna uppger sig ha tröttnat på att behöva sammanställa data från flera olika verktyg för att kunna avgöra vilken effekt IT-investeringarna har på verksamheten.
 • 40% av CIOerna uppger att ett begränsat samarbete mellan BizDevOps-team hämmar de IT-ansvarigas möjligheter att snabbt agera på plötsliga förändringar i affärsbehoven.
 • 16% av de IT-ansvarigas tid spenderas på möten med verksamheten för att identifiera orsakerna till och lösningar på olika problem, vilket i sig kostar företag i genomsnitt hela 1,7 miljoner dollar årligen, på grund av förlorad produktivitet.

 ”Allteftersom hastigheten i den digitala transformationen ökar, samt att moderna och dynamiska moln blir alltmer komplexa, har trycket på arbetsgrupper att ta datadrivna affärsbeslut och automatisera verksamheten för att snabbt leverera affärsvärde blivit högre än någonsin”, säger Mike Maciag, Chief Marketing Officer på Dynatrace. ”Men bristen på gränsöverskridande samarbeten mellan olika arbetsgrupper och tillgången till en enda sanningskälla över hela organisationen hindrar BizDevOps-arbetsgruppernas förmåga att uppnå detta. Genom att analysera olika data från flera övervaknings- och analyslösningar enligt ett “my-part-works-fine”-synsätt, snarare än att sträva efter att arbeta mot gemensamma affärsmål baserade på exakta helhetsinsikter, slösar de bort hundratals timmar och miljontals dollar per år – i onödan”

Andra slutsatser från studien inkluderar:

 • 49% av CIOerna anser sig ha begränsad inblick i data kring användarnas perspektiv på hur digitala tjänster fungerar.
 • Endast 14% av organisationerna har en enskild plattform som möjliggör gränsöverskridande samarbete mellan arbetsgrupper och en äkta förståelse för IT-lösningarnas effekt på affärerna.
 • 49% av CIOerna uppger att deras IT- och affärsteam arbetar i silor.
 • 40% av CIOerna anser att begränsningar i möjligheterna att samarbeta över flera team gör det svårare att identifiera svårighetsgraden på ett ärende och minimera dess totala effekt på verksamheten.
 • För att lätta på IT-bördan och undvika att tänja på resursgränserna, antar organisationer nya metoder som är beroende av att bryta ner silor:
  • 53% inför BizDevOps
  • 50% inför autonoma processer för molnhantering
  •  47% inför NoOps

”Om avgränsningarna mellan IT, utveckling och affärer inte tas bort kan organisationer helt enkelt inte hålla jämna steg med den snabba digitala transformationen”, tillade Maciag. ”Genom att stärka arbetsgrupper med en enda analys- och övervakningsplattform, som baseras på en gemensam datamodell och levererar exakta insikter i realtid, kan företag driva gemensamma mål och uppnå bättre affärsresultat.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>