Hem LeverantörVeeam Ny Sverigechef tar Veeam vidare med Data Management och backup i moderna IT-miljöer

Ny Sverigechef tar Veeam vidare med Data Management och backup i moderna IT-miljöer

Publicerat av: Redaktionen

IT-Kanalen fick möjligheten att ta en coronasäkrad jullunch med Veeam och deras nya Sverigechefen, Jesper Lundin.

Ny Sverigechef tar Veeam vidare med Data Management och backup i moderna IT-miljöer 2

På Veeam är vi till hundra procent kanalfokuserade, alla våra affärer går via våra återförsäljare och distributörer, säger Jesper Lundin, ny Sverigechef tar Veeam

Med erfarenhet från Dell och IBM i bagaget tar Jesper Lundin över rodret för Veeam i Sverige och Finland. Han kommer in i bilden i samband med en omorganisation som innebär ökat lokalt fokus för Veeam.

Jesper Lundin tillträdde som ny chef för Sverige och Finland på backup- och Data Management-företaget Veeam i november och är nu varm i kläderna. Han har en gedigen bakgrund hos stora amerikanska leverantörer av infrastrukturlösningar, med fem år på både Dell och IBM, samt en sejour på Cisco. Senast var han ansvarig för teamet på Dell som jobbar mot offentlig sektor i Sverige.

– Det var tre saker som fick mig att ta det här jobbet på Veeam. En väl ansedd produktportfölj på ett marknadssegment som kokar just nu, hos en leverantör som har har en fantastisk kultur, berättar Jesper Lundin med närmast poetiska beskrivningar.

Marknadssegmentet kan beskrivas som lösningar för att säkra och hantera data i moderna blandade IT-miljöer, med inslag av egna datacenter, hosting, privata moln och publika molnplattformar. Kort sagt, moderna hybridmiljöer.

– Digitaliseringen har accelererat under det här året, på grund av pandemin. Man förlitar sig allt mer på data och därför blir det självklart att skydda och säkra data, säger Jesper Lundin.

Behovet av att skydda och säkra data matchar Veeams utbud väl. Kulturen på Veeam beskriver han med tre ord: innovation, kundfokus och partnerfokus.

– På Veeam är vi till hundra procent kanalfokuserade, alla våra affärer går via våra återförsäljare och distributörer.

Den något ovanliga kombinationen att ha en organisation som täcker in Sverige och Finland, och inget mer, beskriver han så här:

– Det är en förändring som precis genomförts. Tidigare hade vi ingen gemensam organisation ens för Norden, utan var uppdelade i marknadsvertikaler. Nu kan vi ha en gemensam strategi och ett gemensamt budskap i Norden, och i mitt fall för Sverige och Finland, vilket är en stor förbättring.

Sverige, tillsammans med Finland, beskriver han som en underregion till Nordenregionen. Den andra underregionen består av Norge och Danmark. Så länge Veeam klarar av att behålla fokus för olika branscher hos kunderna borde den nya organisationen vara positiv, tack vare ett ökat lokalt fokus. Förhoppningsvis innebär det också bra interaktion mellan Veeam och företagets kanalpartner.

Men när det kommer till kritan handlar det ändå om produkter och lösningar. Veeam beskrivs som ledare av Gartner vad gäller molnanpassade lösningar för säkerhetskopiering (backup) och har fler än 400 000 kunder globalt. 83 procent av alla Fortune 500-företag och 69 procent av alla Global 2000-företag är kunder till Veeam.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>