Nya ägare på Koneo Gävle satsar på tjänster

Koneo-kedjans Gävle-kontor har två nya ägare, Per Åkerlind och Niclas Wahlgren. De satsar på tillväxt  främst genom drift och tjänster.

Per Åkerlind Niclas Wahlgren Koneo Gävle_300px
Per Åkerlind och Niclas Wahlgren på Koneo Gävle.

Koneo vill gärna presentera de nya ägarna på kedjans Gävle-kontor. De två är enligt pressmeddelandet som skickats ut ”ett samspelt radarpar”: Per Åkerlind och Niclas Wahlgren, som tidigare har tidigare arbetat på bland annat Koneo Uppsala. Tillsammans har de mer än 30 års erfarenhet från it-branschen.

Per Åkerlinds pitch ser ut så här:

– Vi erbjuder marknaden hela Koneos sortiment med starka leverantörer och välkända varumärken som Konica Minolta, HP, Fujitsu Siemens, Lenovo, Epson, Plockmatic och Neopost. Men vi har även utökat produktutbudet kring it-driftstjänster rejält med bland annat fullt hostad it-miljö i vår egen serverhall, berättar Per Åkerlind.

Per är platschef och har en bakgrund som säljare och är inte oväntat mycket entusiastisk inför sitt nya uppdrag.
– Det här är en fantastisk möjlighet och vi är i en mycket expansiv fas och planerar för att växa successivt. Det är extra kul eftersom jag bor i Tierp och har en hel del släkt i Gästrikland så det känns verkligen som att komma hem.

Niclas Wahlgren, vd, började på Kontorslandslaget 1996 som tekniker innan han blev säljare och sedermera chef på Koneo. Parallellt har han dessutom byggt upp affärsområdet Production Printing som man via Gävle nu kommer att bearbeta en betydligt större region med.

Även han pitchar givetvis verksamheten:

– På Koneo har vi alltid varit duktiga på service och support och det skall vi naturligtvis fortsätta med, berättar Niclas. Samtidigt kommer vi att erbjuda hela Koneos sortiment av it-tjänster, it-produkter och dokumentlösningar. Men vi kommer att satsa ännu mer på it när det gäller funktionstjänster som att lägga upp hela it-miljön i säkra och enkla molntjänster. Vi kan ta ansvar för helhetslösningen och även enkelt integrera andra externa molntjänster.

Tillsammans har de mer än 30 år inom it-branschen och är inte bara årskamrater utan också födda på samma dag, berättar man i pressmeddelandet.
– Jag tog med en tårta till jobbet. Gissa om jag blev förvånad när det redan stod en i kylen med i princip samma dekor och det var Pers, säger Niclas.

Post Comment