Nya Epson-brillor snart hos utvecklingshungriga i kanalen
Hem Produkt Nyheter Nya Epson-brillor snart hos utvecklingshungriga i kanalen

Nya Epson-brillor snart hos utvecklingshungriga i kanalen

Publicerat av: Redaktionen

Epsons VR-glasögon Moverio BT-200 är lika mycket för utvecklare som för slutkunder. Tekniken är mogen, men för att den ska lyfta krävs fler appar, säger Peter Bloch på Epson i Sverige.

Epson Moverio BT-200

När Epson visar sina nya glasögon Moverio BT-200 är det inte i första hand för att sälja dem, utan för att skapa ett intresse hos utvecklare. Det berättar leverantörens ansvariga för produkten i Sverige, Peter Bloch, när han visar dem för IT-Kanalen på pr-företagets kontor i Stockholm.

– Vi har sett att för att lyckas måste det finnas fler appar som utnyttjar glasögonen. Det är en av alla de saker vi lärde oss av den första versionen, BT-100. Och vi kan inte utveckla applikationer själva, utan behöver hjälp av bland annat partner, men även andra typer av aktörer.

Peter Bloch, Epson

Peter Bloch, Epson.

Det kommer att etableras ett slags utvecklarprogram för partner, där glasögonen säljs till subventionerat pris för att sänka tröskeln för utvecklare att ta sig an tekniken. Man har också varit i kontakt med KTH, som ska ta in glasögonen så att elever kan använda dem i projekt och på så sätt förhoppningsvis hitta nya användningsområden för tekniken.

– Vi ska även öppna en app store för Moverio, där vi samlar appar som så att säga är godkända av Epson och som utnyttjar glasögonens möjligheter fullt ut, säger Peter.

Men ännu är det i princip bara det exemplar som IT-Kanalen får se som finns i Sverige. Under juni kommer produkten att lanseras, och då även i den traditionella kanalen. Det uppskattade slutkundspriset kommer att ligga på 6 500 kronor, enligt Peter.

Du hittar alla fakta om glasögonen hos Epson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>