Nya hållbarhetsmål som rör människorna bakom HPs produkter
Hem Leverantör Nya hållbarhetsmål som rör människorna bakom HPs produkter

Nya hållbarhetsmål som rör människorna bakom HPs produkter

Publicerat av: Redaktionen

En ny hållbarhetsrapport pekar ut nya återvinnings och klimatmål, samt åtgärder för att få med fler leverantörer i hållbarhetsarbetet.

Idag presenterar HP en ny hållbarhetsrapport med nya initiativ för att minska sin globala påverkan. De ska fram till år 2025 minska utsläpp av Nya hållbarhetsmål som rör människorna bakom HPs produkter 2växthusgaser från så kallade tier 1 nivån (det första ledet) av leverantörskedjan inklusive transporter av produkter med 10 procent jämfört med 2015. Samtidigt presenterade de även två nya mål i leverantörskedjan som syftar på att fördubbla fabrikernas deltagande i hållbarhetsprogrammet, samt utveckla kompetensen och förbättra välbefinnandet för 500 000 fabriksarbetare innan samma år, 2025. Alla tre mål använder 2015 års resultatrapport som utgångspunkt. Dessa mål följer HPs pågående arbete att utveckla etiska, hållbara och flexibla leverantörskedjor inom hela IT-branschen och bortom den.

Som en del i vårt fortsatta engagemang för att skapa bestående förändring inom miljömässiga och sociala frågor, minskar vi vårt koldioxidavtryck och stärker arbetare i hela vår globala leverantörskedja, säger Madeleine Bergrahm, nordisk miljöchef på HP. Vi arbetar för att ständigt engagera våra leverantörer, som alla är nödvändiga partners för att integrera hållbarhet i alla aspekter av vår verksamhet. Tillsammans kan vi driva förändringar som gynnar vår verksamhet för både leverantörer och kunder, liksom fabriksarbetare och miljön.

HPs hållbarhetsrapport för 2016 visar hur de aktuella framstegen ser ut, samt nya mål som stödjer deras engagemang för att hantera klimatförändringar och förbättra arbetstagarnas välbefinnande. Några höjdpunkter från årets rapport är:

Mål att minska leveranskedjans växthusutsläpp med 10 procent
För att fortsätta sitt arbete mot ett bättre klimat för att minska sin globala påverkan, sätter HP nya mål för att minska utsläppen av växthusgaser i leverantörskedjan. Detta gör man genom att direkt engagera leverantörerna och på så sätt uppfylla de stränga krav på hantering och öppenhetskrav som HP sätter som mål för sina verksamheter, samt förbättra samarbete och pågående arbete.

Förbättra miljömässiga och sociala prestationer genom att stärka arbetarna
För HP är det viktigt att miljö- och social hållbarhet går hand i hand. HPs nya mål att fördubbla antalet fabriker som deltar i hållbarhetsprogrammet innan 2025, är framtaget för att öka både antalet deltagare och deras engagemang. Detta kommer hjälpa HP i när de ska mäta, rapportera och motivera leverantörsarbetarnas hälsa, säkerhet och miljöpåverkan, något som på sikt kommer att förbättra fabrikerna.

HP vill skydda och stärka alla arbetare som jobbar med deras produkter, både på och utanför fabriksgolvet. De arbetar tillsammans med icke vinstdrivande organisationer, regeringar och andra affärsverksamheter för att skapa program som är utformade för att ta hand om arbetarnas hälsa, fysiska och ekonomiska säkerhet, samtidigt som de utvecklar deras ledarskapsförmågor. Förra året deltog 45 700 fabriksarbetare från leverantörsfabriker i 14 utvecklingsprojekt för professionell utbildning och kurser ämnade för mer balans i det privata livet i över fem länder,. Det innebär att sedan starten av år 2015 har nu totalt 123 700 arbetare tagit liknande kurser.

– För att fortsätta fjolårets framgång är HPs nya mål att utveckla kompetensen och förbättra välbefinnandet för 500 000 fabriksarbetare fram till år 2025, allt är en del av HPs långvariga engagemang för att förbättra arbetssituationen för arbetare inom leverantörskedjan, med ett fokus på utsatta grupper som inkluderar kvinnor, studenter och utländska/migrantarbetare. I över ett decennium har HP väglett industrin i arbetet mot att utveckla innovativa sätt att stärka kompetensen hos arbetskraften, samt säkerheten och hälsan hos våra fabriksarbetare, säger Madeleine Bergrahm. Varje enskild person som är med för att få ut produkten på marknaden finns i åtanke när vi tar fram våra produkter. Vi jobbar proaktivt för att skydda och stärka arbetare samt främja integration och öppenhet samtidigt som vi driver förbättringar i hela vår leverantörskedja.

2016 kom HP på första plats när KnowTheChain Benchmark jämförde över 60 företags leverantörskedjor, tack vare sitt arbete för att skydda sina arbetare i leverantörskedjan mot tvångsarbete. HP har även uppmärksammats på Gartners Supply Chain Top 25, både 2016 och 2017, med 10 av 10 poäng för Corporate Social Responsibility.

Stärka engagemanget för cirkulär ekonomi
HP ändrar sin affärsmodell och arbetar mer materialeffektivt, cirkulärt och för lägre koldioxidutsläpp. Tidigare i år bevisade HP sitt engagemang för att bli mer transparenta genom att offentligt publicera namn och platser för deras återvinningsleverantörer. HP har hittills återvunnit mer än 1,6 miljoner ton hårdvara och delar – inklusive 102 800 ton hårdvara samt 17 100 ton bläckpatroner och tonerkassetter under år 2016, de har även åtagit sig att uppnå en volym på 1,2 miljoner ton innan slutet av 2025. Återvinning är bara en del av den cirkulära ekonomin. Läs mer om hur HP använder innovativ teknik och nya affärsmodeller för att minska miljöpåverkan här.

HPs Hållbarhet
Hållbarhet är en vägledande princip för hur vi gör affärer på HP – en drivkraft i vår innovation och tillväxt. Vi konstruerar med integritet och ser till att alla produkter och verksamheter är baserade på de högsta etiska normerna. Vi är engagerade i en fungerande ekonomi som förbättrar prestanda, minskar avfallet och samtidigt sänker koldioxidutsläppen. Vi inspirerar påverkan som skapar möjligheter, och möjliggör åtgärder för att uppnå ett mer rättvist och inkluderande samhälle. För att lära dig mer om detta arbete besök vår hemsida och läs mer i vår senaste Sustainability Report.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>