Nya Kaspersky Endpoint Security Cloud uppgraderas med EDR för små och mellanstora företag
Hem Säkerhet Nya Kaspersky Endpoint Security Cloud uppgraderas med EDR för små och mellanstora företag

Nya Kaspersky Endpoint Security Cloud uppgraderas med EDR för små och mellanstora företag

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan Kaspersky Endpoint Security Cloud upptäcka och åtgärda attacker mot ett företags ändpunkter (EDR, endpoint detection and response) även för små och mellanstora företag.

Nya Kaspersky Endpoint Security Cloud uppgraderas med EDR för små och mellanstora företag

Skärmdump på driftssystemet som visar en attackkedja

Det ger IT-administratörer en översikt över påverkade ändpunkter och hela attackkedjan så att de kan analysera olika parametrar och orsaker till en incident för att kunna vidta åtgärder.

Ett pålitligt skydd mot cyberhot är en nödvändighet för små och medelstora företag för att skydda arbete, data och finanser. Samtidigt visar forskning från Kaspersky att denna typ av företag kan sakna överblick över IT-miljön när de hanterar cyberhot. Problemet rankades som en av de största utmaningarna för 40 procent av företagen i undersökningen. Att kunna se detaljer om en attack, vilka användare som påverkats och var attacken började, kan hjälpa företag att förbättra sina säkerhetsrutiner och även få ett automatiskt skydd på viktiga ändpunkter.

EDR gör det möjligt för IT-chefer och administratörer att följa attackvägar och få viktiga detaljer om påverkade enheter, vilka användarna är och vilka operativsystem deras enheter har, infekterade filer och hashes samt olika parametrar för hur attacken skapats, modifierats och aktiverats. All information visas i Kaspersky Endpoint Security Clouds driftsystem.

Genom att veta hur ett hot tagit sig in i en ändpunkt kan administratörer finjustera och utöka säkerheten där det behövs. Till exempel kan en analys visa att ett skadligt program tagit sig in i en anställds laptop dold som en grafisk fil genom nätfiske. Med den informationen kan då administratören uppdatera säkerhetspolicys för nätfiske och ändra i säkerhetsprofilen för särskilda användare som jobbar med känslig information. Det kan även visa på att vissa anställda dessutom behöver en ytterligare genomgång kring cybersäkerhet.

– Denna uppdatering har även ett utbildningsvärde för små och mellanstora företag, säger Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager, B2B Produkt marketing på Kaspersky. Det hjälper IT-chefer att kunna förbättra sina kunskaper om cybersäkerhet och få större möjligheter att utreda incidenter. De kan lära sig mer om olika typer av hot, genom ett enkelt verktyg, och förbereda sig för att kunna arbeta med mer komplexa säkerhetsutmaningar och lösningar.

EDR kommer att finnas tillgängligt i Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus tier, för prov under 2021. För att läsa mer och testa provversionen med EDR, besök Kasperskys webbplats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>