Nya Konftel 800 ger enastående ljud och enkelhet i telefonmöten och videokonferenser

Sverigebaserade Konftel, en globalt ledande tillverkare av konferenstelefoner, presenterar nästa generation av konferensenheter med lanseringen av Konftel 800.

Nya Konftel 800 ger enastående ljud och enkelhet i telefonmöten och videokonferenser 1Den nya plattformen har innovativa funktioner som lyfter användarupplevelsen till en ny nivå, både i ljudkvalitet och handhavande. Möjligheten att koppla ihop flera enheter, skapar ett vasst alternativ till installerade ljudsystem i stora rum.

Konftel 800 är basen i det nya premiumpaketet för smidiga videomöten, Konftel C50800 Hybrid.

Konftel 800 är konferenstelefonen som skapar en bra användarupplevelse i alla olika typer av distansmöten i dagens lösningar för kommunikation och samarbete.

Det gäller oavsett om det är i molnet, i kundplacerade system eller i hybridmiljöer. Det är en hybrid-konferenstelefon (SIP/USB/Bluetooth), som möter behoven i den snabba migreringen till VoIP-plattformar och samtidigt svarar mot tillväxten i huddle room-segmentet där USB är den primära anslutningsformen.

–  Multi-anslutning är viktigt för att skapa flexibilitet och trygghet åt våra kunder, och det har det varit under lång tid. Konftel 800 är nästa steg på den vägen, säger Torbjörn Karlsson, Product Manager på Konftel.

Stödet för flera olika användningssätt är också viktigt för försäljningskanalerna, som i Konftel 800 får en produkt med stor potential. Tillväxten för konferenstelefoner i VoIP-segmentet väntas ligga på 12,6 procent och i USB-segmentet 14,4 procent under 2019, enligt analyshuset Frost & Sullivan (Global Audio Conferencing Endpoints Market, Forecast to 2024 – publicerad i november 2018).

Ny plattform

Nya Konftel 800 ger enastående ljud och enkelhet i telefonmöten och videokonferenser 2
Torbjörn Karlsson, Product Manager

Med Konftel 800 introducerar Konftel en helt ny plattform, med nya generationer av hårdvara, mjukvara och ljudteknik. Den är förberedd för att i nästa steg erbjuda trådlös uppkoppling och trådlösa tillbehör.

Användaren ser direkt den nya produktdesignen. Prestandan och smidigheten uttrycks genom de skarpa linjerna i kombination med tyget, vilket ger konferenstelefonen en varm och ändå distinkt look. Det är en naturlig utveckling av Konftels berömda och uppskattade stil.

– Konferenstelefonen har en central och synlig plats i våra kontorsmiljöer. Det räcker inte att den låter bra, du ska även kunna vila ögonen på den. Vi har genom åren fått mycket positiv respons på vår industridesign, och det får vi även med Konftel 800, konstaterar Peter Renkel, CEO på Konftel.

Den nya plattformen möjliggör en rad innovativa funktioner. Konftels egen banbrytande ljudteknik OmniSound, med full duplex, ekosläckning och brusreducering, har utvecklats med så kallad beamforming och digitala mikrofoner. Den praktiska nyttan för användaren är en ännu starkare känsla av närvaro i samtalet. Den som lyssnar upplever att den som talar är mycket närmare telefonen än vad som faktiskt är fallet. I generella termer gör beamformingtekniken att det upplevda avståndet halveras.

– Som användare ska man aldrig behöva luta sig fram mot konferenstelefonen för att bli hörd eller för att höra bättre. En avslappnad och naturlig dialog är avgörande för effektiva möten. Beamformingtekniken skapar också en större frihet att röra sig runt i rummet, att till exempel gå fram till en whiteboard, utan att hörbarheten försämras, förklarar Torbjörn Karlsson, Product Manager på Konftel.

Flera enheter i kedja

Nya Konftel 800 ger enastående ljud och enkelhet i telefonmöten och videokonferenser 3
Peter Renkel, CEO på Konftel.

Konftel 800 kombinerar tre digitala mikrofoner, som på ett effektivt sätt fångar upp rösterna från upp till 20 mötesdeltagare. För större situationer och rum på upp till 70 kvadratmeter går det att expandera ljudupptagningen med en eller två digitala mikrofoner, Konftel Smart Microphones. De har inbyggd akustisk ekosläckning, brusreducering och stöd för beamforming.

För en kraftfullare ljuduppspelning och möteslokaler på upp till 90 kvadratmeter, kan man dra nytta av den nya plattformens funktion för kaskadkoppling. Upp till tre Konftel 800 kan kopplas ihop i en så kallad daisy-chain, där en agerar huvudenhet och två fungerar som digitala mikrofoner och högtalare. Anslutningen görs enkelt via kabel och är inte beroende av avancerad konfiguration i det bakomliggande nätverket. Även den här nya lösningen levererar OmniSound® med beamforming.

– Bra ljud är den minst gemensamma nämnaren för produktiva möten. Ändå finns det en brist på lösningar på marknaden idag som ger en verklighetstrogen upplevelse i ljudkonferenser mellan fjärranslutna deltagare till ett överkomligt pris. Konftel 800, med den nya generationen OmniSound beamforming-teknik, ger en känsla av personlig närvaro som påtagligt berikar möten, säger Vaishno Devi Srinivasan, Industry Analyst Unified Communications och Collaboration på Frost & Sullivan.

Pekskärm eller mobilapp

Det finns två utmärkta sätt för användaren att enkelt hantera konferenstelefonen. Den inbyggda pekskärmen på 4,3 tum presenterar tillgängliga funktioner med tydliga ikoner, kompletterade med knappar för volym och sekretessläge. Konftel 800 kan också styras från mobilappen Konftel Unite, som ger tillgång till alla personliga kontakter och kalendern för One Touch Conferencing – ett klick för att starta eller delta i förbokade möten.

Båda de här lättanvända gränssnitten eliminerar all stress från att starta och hantera konferenssamtalen. Det gäller även om man vill sätta upp ett flerpartssamtal i den inbyggda konferensbryggan, med stöd för fem linjer.

Enkelheten omfattar IT- och telefoniavdelningens hantering av konferenstelefonen. Det finns flera alternativ för konfiguration, device management och auto-provisionering, inkluderat Konftel Zero Touch Installation. IP-konferenstelefonerna kan därför konfigureras centralt på distans så att de är redo att packas upp och kopplas in utan ytterligare handpåläggning.

Nytt paket för videokonferens

Videokonferenser är den fullkomligt naturliga förlängningen av Konftel 800. Den nya toppmodellen utgör basen i premiumpaketet Konftel C50800 Hybrid, som kompletterar Konftels befintliga paket med utrustning för smidiga videomöten i alla typer av mötesrum. Konceptet stödjer beteendet Bring Your Own Meeting, att användaren tar med sig sin laptop med valfri collaboration-app till mötesrummet och där kan ansluta med en enda kabel (Konftel One Cable Connection).

I det nya videopaketet får Konftel 800 sällskap av PTZ-konferenskameran Konftel Cam50 med exceptionellt bra bildkvalitet och 12x optisk zoom. Konftel OCC Hub knyter ihop delarna, så att det räcker med en enda USB-kabel för att koppla in kameran, konferenstelefonen och bildskärmen till laptopen. Tack vare hybridkonceptet, får man friheten att kunna välkomna deltagare även via vanliga telefonsamtal.

– Med skiftet till molnbaserat videosamarbete (t.ex. i Microsoft Teams, Webex eller Zoom), blir organisationer alltmer ovilliga att betala för dyra, traditionella och kundplacerade videokonferenssystem. Istället ser vi att efterfrågan vrids mot flexibel utrustning som stödjer video, många olika UC-plattformar och anslutningsalternativ, och som gör det enkelt för användarna att ta med sina egna enheter in i möten. Med de imponerande framsteg i ljud- och videokvalitet som kommer med Konftel 800 och dess videopaket, kan användare interagera spontant och trasselfritt och uppleva en möteskvalitet som brukade kräva betydligt större investeringar, säger Brian Cotton, partner och globalt ansvarig för Frost & Sullivan’s ICT-avdelning.