Nya kraftdistributionslösningar från Eaton förbättrar flexibiliteten i små IT-installationer

Eaton har lanserat ett nytt sortiment av 1U- och 2U-kraftdistributionsenheter (ePDU:er), som är specialutvecklade för att hjälpa IT-ansvariga att optimera smart kraftdistribution i konvergerade och hyperkonvergerade infrastrukturstackar och mindre IT-tillämpningar.

Det nya ePDU-sortimentet är tillgängligt för kunder i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) och gör det möjligt för användare med mindre IT-rack att utnyttja många fördelar som tidigare förknippades med vertikala 0U-ePDU:er, inklusive högre effektivitet, minskade kostnader och förbättrad verksamhetskontinuitet.eaton

– Effektiv krafthantering är avgörande i dagens krävande IT-miljöer, säger Tony Wikström, försäljningschef på Eaton Sverige, men fram tills idag har flexibel kraftdistribution i mindre rack varit problematiskt. Våra nya 1U- och 2U-ePDU:er erbjuder en praktisk och heltäckande lösning för dessa användningsområden. De införlivar samma innovativa funktioner som har gjort våra senaste 0U-ePDU:er så populära, inklusive kontaktlås för vanliga IEC-kontakter, som förhindrar oavsiktlig frånkoppling av kontakterna. Vi är övertygade om att de här nya ePDU:erna kommer att lösa många rackintegreringsproblem för IT-avdelningarna.

De nya ePDU:erna tillhandahåller smarta kraftdistributionslösningar för tillämpningar där racken är för låga för att kunna använda 0U-ePDU:er. De är även perfekta för användning i väggmonterade skåp där ingen åtkomst från baksidan är möjlig. Alla nya ePDU:er har en kontaktlåsfunktion och är lämpliga för drift i upp till 60 ºC, så det är möjligt att använda dem i varma IT-miljöer. Grundläggande modeller och modeller med mätning är tillgängliga nu. Modeller med switchning, mätning på uttag och styrning lanseras senare i år.

Upp till åtta ePDU:er kan kedjekopplas från en enda IP-port och IP-adress, vilket bidrar till att minska nätverkskostnaderna. Styrmodulerna kan även bytas under drift, vilket innebär att de kan bytas eller uppdateras utan att strömmen till belastningarna behöver brytas. Versionerna av de nya ePDU:erna med mätning erbjuder faktureringskvalitet med ±1 % noggrannhet, vilket gör det enkelt att spåra energianvändningen. Den nya serien har stöd för masskonfiguration och massuppgradering, vilket minskar administrationstiden och förbättrar effektiviteten överlag.

I kombination med Eatons virtualiseringsförberedda Intelligent Power Manager-programvara (IPM) kan de nya ePDU:erna enkelt övervakas och hanteras från en virtualiseringspanel. Vid användning med tillvalsgivare, som Eatons Environmental Monitoring Probe (EPM), kan ePDU:erna utlösa miljörelaterade varningar, t.ex. för hög temperatur eller luftfuktighet, och initiera katastrofåterställningsrutiner, inklusive automatisk migrering av virtuella servrar till en reservplats eller mjuk avstängning av systemet för att skydda verksamhetskritiska laster.

Eaton kan även tillhandahålla skräddarsydda versioner av ePDU:er för att uppfylla specifika krav från användarna. Eftersom alla ePDU:er tillverkas i EMEA-regionen kan snabba leveranser och snabb respons på kundernas önskemål garanteras.

Post Comment