Hem NyheterMolntjänster HashiCorp växer dramatiskt

HashiCorp växer dramatiskt

Publicerat av: Redaktionen

Nya medel: Fler får automatisk lösning för multimolnarkitektur

HashiCorp växer dramatiskt 3HashiCorp har ökat i värde till 5,1 miljarder US-dollar.

Det beror på att de dragit in nya medel från bl a Franklin Templeton.

Sammanlagt fick de ihop 175 miljoner US-dollar som nu används till multimolnförändringar över hela världen. Pengarna kom genom något som hette Series E Funding.

HashiCorp har huvudkvarter i San Francisco och är, jo så är det nog, främst i världen på exakt sin produkt. Förutom Franklin Templeton ingick finansiärer som styrs av T. Rowe Price Associates, Inc., Geodesic Capital, liksom gamla finansiärer som GGV Capital, IVP, Mayfield, Redpoint Ventures, och True Ventures.

Finansieringen innebär att det går fortare att införa automation i multimoln-infrastruktursammanhang. Man jobbar globalt vilket innebär att också svenska företag kan söka. Man ska vara starkt intresserad av att få ett exakt värde ur tjänsten för att komma i fråga.

Företagets CEO David McJannet säger i ett pressmeddelande att den här mjukvaran kan vara kritisk. Främst vill HashiCorp erbjuda lösningen till världens allra största företag. David sa också att det är roligt att jobba med nya och gamla investerare.

HashiCorp har haft hundraprocentig ökning av vinst i flera år (år-över-år under fyra år). Man har dessutom mer än dubblerat antalet kunder under samma period. Företaget fortsätter att uppleva ökad försäljning av produkter (multimolnifrastrukturautomation) som heter sånt som

HashiCorp Terraform och Consul. Över femhundra av de stora företag som ingår i något som heter Fortune 500 använder dessa produkter. Nu när man fått ökad möjlighet att hjälpa företag över hela världen kommer man att kunna ta fler områden, ge stöd, och öka kundnytta.

Man kan fokusera på utbildning, anpassning och guidning inom arkitektur. Dessutom går det att idka forskning och vidareutveckla.

Man söker partners som söker värde när de använder en multimolnmodell. Jonathan Curtis, vice president of equity research and portfolio manager for technology strategies på Franklin Templeton tycker att Hashi Corp är ett bra val. De kan definiera och möjliggöra när man börjar använda molnet.
HashiCorp är så kallat ”cloud native”. Produkten vi talar om innebär att man garanterar arbetsflödet. Man har tänkt på säkerheten, hur man ansluter och allt är automatiskt. Det går att ansluta vilken infrastruktur och vilken applikation som helst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>