Hem NyheterUndersökningar Nyckelkompetens och resursbrist oroar it-cheferna

Nyckelkompetens och resursbrist oroar it-cheferna

Publicerat av: Redaktionen

Många it-chefer kan inte uppfylla de uppsatta målen och visionen, där nästan varannan anger att de har för lite personella resurser på avdelningen.

Nyckelkompetens och resursbrist oroar it-cheferna 3

Mats Ericson, Sverigechef på Citrix.

En fjärdedel av it-cheferna anser även att det är ganska stor eller mycket stor utmaning att de saknar rätt kompetens i teamet, enligt en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Citrix.

Enligt undersökningen uppger nästan hälften (44 procent) av it-cheferna att de inte har tillräckligt med personella resurser på avdelningen. Därtill anger 25 % av it-cheferna att de saknar rätt kompetens i företaget. En fjärdedel (26 procent) av it-cheferna anger att de själva inte har rätt erfarenheter och färdigheter för sin roll.

– Många företag lider av kompetensbrist och det gäller att skapa en långsiktig plan där man satsar på att vidareutbilda sin egen personal, säger Mats Ericson, Sverigechef på Citrix.

Undersökningen visar att 34 procent av it-cheferna tycker inte att de kan leverera kring vision på grund av tidsbristen och för lite frihet. Än fler (32 procent) anger att de inte kan hitta en balans mellan fritid och arbetsliv. En stor utmaning är att hälften svarade att de tvingas spendera för mycket tid åt det operativa (fixa/lösa problem).

– Resultaten visar att många it-chefer går på knäna och behöver mer stöd från företagsledningen. Om inte rätt förutsättningar finns på arbetsplatsen är det stor risk att it-cheferna lämnar sina roller, säger Mats Ericson

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>