Hem Nyheter Nysatsning ska bli ledande inom intelligent automation, öppnar kontor på fyra orter samtidigt.

Nysatsning ska bli ledande inom intelligent automation, öppnar kontor på fyra orter samtidigt.

Publicerat av: Redaktionen

Telias tidigare automationsansvarige startar bolaget Substorm tillsammans med digitaliseringskonsulterna Tromb.

Nysatsning ska bli ledande inom intelligent automation, öppnar kontor på fyra orter samtidigt. 2

Sofi Elfving, vd på Substorm

Målet är att inom tre år vara ledande i Sverige på intelligent automation.

– Redan från start har Substorm ett otroligt starkt erbjudande till både större och mindre organisationer som är intresserade av att automatisera sina processer, säger Sofi Elfving, vd på Substorm.

AI, RPA och intelligent automation är några av samhällets just nu allra hetaste trender och områden där Tromb redan levererat kostnadseffektiva lösningar till flertalet kunder.

– Nu bildar vi ett nytt bolag som verkligen får fokusera på de här nya spännande teknikerna vilket kommer ge möjligheten till ännu mer spännande projekt och förhoppningsvis förändra den tidvis lite stelbenta branschen, säger Anders Hallberg, Substorms styrelseordförande, tillika koncernchef på Tromb.

Initiativet till att starta Substorm kom från bolagets vd Sofi Elfving, som närmast kommer från rollen som ansvarig för automation och robotik på Telia Company.

Sofi har lång erfarenhet av robotisering och AI från industrin och akademin. En av drivkrafterna är att göra intelligenta automationslösningar tillgängliga för fler företag.

– Tittar man på automatiserade arbetsflöden som robotiserade handläggare, ekonomiassistenter eller för den delen kundtjänstmedarbetare så är det tekniker som idag nästan bara är till för de största bolagen. Vi kommer att ändra på det genom att utveckla nya molnbaserade tjänster som gör det ekonomiskt även för mindre bolag att omfamna de nya möjligheterna, samtidigt som vi har ett enormt starkt erbjudande även för större koncerner säger Sofi Elfving, vd på Substorm.

– Vi på Tromb har sedan starten för fem år sedan hela tiden utvecklats och vi drivs av att ligga i teknikens framkant. Nu lanserar vi Substorms erbjudande på alla våra fyra verksamhetsorter samtidigt vilket naturligtvis är en utmaning men också ger fantastiska möjligheter, inte minst till Trombs befintliga kunder, avslutar Anders Hallberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>