Nyskapande kylsystem för IT-system får miljöpris
Hem LEVERANTÖRFUJITSU Nyskapande kylsystem för IT-system får miljöpris

Nyskapande kylsystem för IT-system får miljöpris

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu har tilldelats det japanska miljödepartementets pris för förebyggande åtgärder mot global uppvämning för PRIMERGY Liquid Immersion Cooling System, ett nyskapande kylsystem för servrar, som innebär stora energibesparingar.

Nyskapande kylsystem för IT-system får miljöpris 2Priset instiftades 1998 och delas ut till individer och verksamheter som gjort viktiga insatser mot klimatpåverkan.

I korthet innebär tekniken att ett serversystem sänks ner i kylvätska snarare än att storskaliga och energikrävande kylsystem med fläktar och luftkonditionering används. Detta beräknas spara upp till 40 procent av energiåtgången jämfört med traditionella servrar och gör det också möjligt att få in fler servrar på datacentrets yta, då mindre utrymme behövs för kylanläggningarna.

Fujitsus Liquid Immersion Cooling-system lanserades i september 2018 i Japan och kommer att finnas tillgängligt på den globala marknaden farmöver.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00