Nytt nätverkskort ger bättre cybersäkerhet för kritiska kraftsystem

Eatons nylanserade Gigabit-nätverkskort har med sin ökad hastighet och starka kryptering blivit branschledande inom cybersäkerhet.

Nytt nätverkskort ger bättre cybersäkerhet för kritiska kraftsystem 1
Eaton Industrial Gateway Card

Det är den första anslutningsenheten som uppfyller både UL 2900-1 och IEC 62443-4-2 cybersäkerhetsstandarder. Det nya nätverkskortet gör det möjligt att både övervaka och kommunicera i ett säkert och avbrottsfritt kraftsystem.

I en allt mer uppkopplad värld behövs säkra datamiljöer prioriteras allt mer. Eatons nya Gigabit-nätverkskort stärker avbrottsfria kraftsystemens tillförlitlighet genom att varna administratörer och användare om potentiella problem och kan även hjälpa till med att automatiskt stänga av servrar och lagring i rätt sekvens vid behov.

Det nya nätverkskortet har en stark kryptering, anpassningsbar lösenordspolicy och är kompatibel för både CA- och PKI-signerade certifikat. Det fungerar utmärkt med programvaran Intelligent Power Manager (IPM) 1.61 eller senare versioner.

– Nätverkskortet förbättrar också affärskontinuiteten. I kombination med Eatons IPM mjukvara kan man hålla igång och styra uppdragskritiska applikationer i händelse av strömavbrott eller andra avvikelser, till exempel genom automatiserad katastrofåterställning eller förflyttning av virtuella servrar, säger Mathias Jensén, Regional Sales Manager, Eaton

Eatons nätverkskort är kompatibelt med äkta Gigabit-hastighet vilket ger bättre prestanda, högre kostnadseffektivitet, samt bättre kompatibilitet med rena Gigabit-nätverk. Det kommer också med en realtidsklocka med batterireserv och Network Time Protocol (NTP)

Med ett uppgraderat minne tillför nätverkskortet en modern användarupplevelse genom den senaste webbteknologin. Det har också en säker SMTP för utförande av mailvarningar. Nätverkskortet är även utrustat med LDAP/Active Directory och Radius för centraliserad användarautentisering.

Även Eatons Industrial Gateway Card har uppnått branschledande certifiering enligt UL 2900-1-standard samt IEC 62443-4-2-standard. Detta nätverkskort förenklar fjärrövervakning av UPS-system genom alla byggledningssystem, vilket möjliggör anpassade systemunderhållsåtgärder och skickar direktmeddelanden under energihändelser – på distans.