Nytt Panasonic/Panopto-samarbete ska ge“lecture capture”-koncept

Panasonic Business inleder nu ett teknologiskt samarbete med ”all-in-one”-plattformsleverantören Panopto, för att tillhandahålla nyckelfärdiga plattformslösningar för universitet och företag.

Nytt Panasonic/Panopto-samarbete ska ge“lecture capture”-koncept 1Detta samarbete kommer att ge kunderna möjlighet att koppla ihop Panasonics fjärrstyrda kameror med Panoptos lecture capture-plattform för att underlätta tillgången till studiematerial för studenter som inte har möjlighet att närvara på lektioner eller vill återkomma till tidigare kursmaterial.

Panasonic har utvecklat ett virtuellt USB-program så att kunderna, helt över IP, kan ansluta företagets fjärrstyrda kameror (t ex AW-HE40), utan behov av HDMI- eller SDI-anslutningar för att vara kompatibla med Panopto-inspelningssystemet.

Detta systemsamarbete innebär färre kablar, adaptrar och spänningsmatningar, samtidigt som en fullständig IP-kontrollerbar miljö skapas. Dessa typer av IP-infrastrukturer passar utmärkt till stora auditorier och för användning i företagssektorn för möten och utbildning.

En annan programvara som kompletterar Panopto-systemet är Panasonics automatiska spårningsserverprogramvara AW-SF200, som möjliggör spårning av föreläsare och presentatörer genom användning av flera fjärrstyrda kameror. Den automatiserade spårningsvideon spelas sedan in av Panopto-systemet, som levererar en komplett automatisk lösning.

Både Panasonic och Panopto har gjort API-information tillgänglig gratis online för integrationsstöd med system som Creston. Det betyder att AV-installatörer verkligen kan anpassa auditorier eller konferenslokaler till deras exakta behov med Panasonics kameror, projektorer och bildskärmar tillsammans med Panopto-recordern, alla anslutna via ett Creston-system för styrning och käll-växling.

Panasonics och Panoptos ”lecture capture”-koncept kan implementeras i flera rum samtidigt, med parallell inspelning av ljud, video och presentationsdata, vilket sedan lagras i en säker plattform som möjliggör både livestreaming och uppspelning av förinspelade föreläsningar, webbinarier, konferenser och evenemang.