Nytt papper av returpapper direkt på kontoret – med Epsons nya kontorssystem

Epson har tagit fram världens första kontorssystem som gör nytt papper av kontorets returpapper, och förändrar därmed hela papperscykeln.

Systemet kallas PaperLab och är ett säkert system för att förstöra gamla dokument och på plats skapa nytt papper igen. Processen är helt utan vattenanvändning.

Epson har utvecklat vad man anser vara världens första kompakta tillverkningssystem för kontorspapper, som kan producera nytt papper från returpapper utan att det krävs något vatten i processen.

Organisationer som väljer att installera PaperLab kommer att kunna producera papper av alla olika storlekar, tjocklekar ochreturpapper typer – från vanligt kontorspapper och visitkort, till mer utstickande papperssorter som färgat papper och doftpapper.

Som ett av världens ledande tryck- och printföretag har Epson länge engagerat sig i vad som händer med det papper som använts i företagets skrivarprodukter. Med detta i åtanke har man nu tagit fram en teknik som förändrar hela papperscykeln. Med PaperLab strävar Epson efter att ge nytt värde till papper och att kunna stimulera till återvinning.

En prototyp av PaperLab kommer att demonstreras i Tokyo mellan den 10 och 12 december på Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center). PaperLab kommer att tas i produktion i Japan från början av 2016 och väntas därefter senare introduceras i resten av världen.

Post Comment