Oberoende studie visar på produktivitetsvinster med GTT SD-WAN

GTT Communications, Inc (NYSE:GTT), den ledande globala cloud networking-leverantören till multinationella kunder, meddelar idag resultatet av Total Economic Impact (TEI) studie genomförd av Forrester Consulting. Studien granskar de affärsmässiga fördelarna och avkastningen på investeringar (ROI) som genereras av GTT SD-WAN.

Oberoende studie visar på produktivitetsvinster med GTT SD-WAN 1Forrester har i rapporten intervjuat GTTs kunder samt genomfört finansiella analyser som visar på att företag med GTT SD-WAN kan få en ROI på 213% och en återbetalningstid på under sex månader.

Affärsnyttan med GTTs SD-WAN bidrar till avkastningen med minskad nedtid, optimerad nätverkstillgänglighet samt kostnads- och resursbesparingar på managerade tjänster. Kunderna som deltog i studien upplevde förbättrad produktivitet med i genomsnitt 25 insparade dagar i sin verksamhet.

Enligt Forresters TEI-rapport, ”nätverket fungerar som företags centrala nervsystem – när det kommer till såväl molnbaserade digitala tjänster som transaktioner i verksamheten eller i backoffice-support. GTT SD-WAN förbättrar nätverksprestanda och driftsäkerhet, vilket ger direkt effekt på företagets resultat.”

  • -Resultaten från Forresters TEI-studien visar att GTT SD-WAN gör det möjligt för verksamheter att koppla samman sina kontor runt om i världen och till alla molnapplikationer med förbättrad prestanda och effektivitet, säger Søren Wiinholt Petersen, Senior Vice President, Nordics & CEE på GTT. Genom att tillhandahålla SD-WAN över sin säkra och globala Tier 1-nätverk med direkt tillgång till molnleverantörer i hela världen, gör GTT det enkelt och kostnadseffektivt för företag att expandera och anpassa sitt företagsnätverk när allt mer flyttas till molnet.

GTTs fullt managerade SD-WAN ger ökad applikationsprestanda och kontroll, möjlighet till integrerad brandvägg och ett brett utbud från fler än 3500 regionala leverantörer.